Uzun süredir AKP'ye göz kırpan Demokratik Sol Parti'de Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleneceğini resmen açıkladı. Aksakal, 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne ise AKP listelerinden katılacaklarını bildirdi.

Erdoğan'a destek kararını açıklayan DSP, seçime AKP listesinden girecek!

HABER MERKEZİ

AKP'de Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten oluşan heyet, Demokratik Sol Parti'yi (DSP) ziyaret etti.

DSP Genel Merkezi'ne gelen Yıldırım ve Çelik'i kapıda DSP Genel Başkanı Önder Aksakal karşıladı.

Binali Yıldırım ve Önder Aksakal, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, açıklamasında, "Beraber yol yürüyebileceğimizi düşündük ve bu teklifi DSP'ye, sayın Genel Başkana ilettik. Kendileri değerlendirecek ve ona göre hareket edeceğiz. Ziyaretimizin amacı budur. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

AKSAKAL'DAN AKP'NİN TEKLİFİNE 'YEŞİL IŞIK'

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise açıklamasında, "AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım ve sayın Çelik ziyaret ederek seçimler ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Teşekkür ediyoruz. DSP'nin 38 yıllık siyasi geçmişinin yeni dönemde TBMM'ye taşınması yönündeki görüşlerini paylaştılar" ifadelerini kullandı.

"TBMM'de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi, bunun Türk siyasetinde yeni bir dönemin de başlangıcına vesile olacağı görüşümüzü paylaştık" diyerek AKP'nin teklifini yeşil ışık yakan Aksakal, "TBMM'de yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi, bunun Türk siyasetinde yeni bir dönemin de başlangıcına vesile olacağı görüşümüzü paylaştık. Bugün saat 14.00'te Başkanlık Kurulu'muzu toplantıya çağırdık. Hem dünkü misafirimizin ziyaretini hem de bugünkü ziyaretin kapsamını tartışarak, sonrasın bizi kabul ederlerse (AKP) bir ziyaret yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

DSP'NİN SEÇİM KARARI: ERDOĞAN DESTEKLENECEK

AKP'nin DSP'ye ziyaretinin ardından Önder Aksakal, AKP Genel Merkezi'ne geldi. Burada görüşmelerde bulunan Aksakal, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aksakal, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimde desteklenmesi konusunda görüşümüzü oluşturduk" dedi.

Önder Aksakal ayrıca 14 Mayıs'taki 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne AKP listelerinden gireceklerini bildirdi.

KILIÇDAROĞLU DÜN ZİYARET ETMİŞTİ

Mİllet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı ziyaret etmişti.

Önder Aksakal, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Elbette DSP olarak Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit'ten aldığımız öğreti ve birikimle, milliyetçi vatansever emekten yana sol politikarımızla, yüz yıllık cumhuriyet değerleri, cumhuriyetin Atatürk'ün ilkeleri değerleri ve ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye idealine olan bağlılığımızla da çalışmalarımızı yürütüyoruz. DSP için vatan ve bayrak çok önemlidir. Türkiye'nin kapısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dalgalandığı tek siyasi parti Demokratik Sol Parti'dir. Kıbrıs çok önemlidir" demişti.

Aksakal, şunları söylemişti: "14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadiseleri dikkatle değerlendirdiğimizde en önemli özellik ise, küresel emperyalist yapılarla kadim Türk devletinin arasında bir seçim olduğudur" diyen Aksakal, "Bunu gözden uzak tutmamamız gerekiyor. Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlarla DSP elbette ki Türk milletinin bu hassasiyetiyle gerektiği karşılığı her zaman vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edecektir. Ben de Sayın CHP Genel Başkanımıza, Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum. Çalışma arkadaşlarına da göstermiş oldukları bu nezaket için saygılarımı sunuyorum."

Kılıçdaroğlu ise şu açıklamayı yapmıştı: "Türkiye bütün sorunlarını kendi öz gücüyle aşabilecek potansiyele sahip olan bir ülke. Dolayısıyla hiçkimsenin karamsarlığa kapılmasına da gerek yok. Göreceksiniz 15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız hep beraber. Baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, birlikte olmayı, kucaklaşmayı, huzuru, farklı düşüncelere saygıyı, siyasal partiler arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı söylenen önerilerin ne kadar sağlıklı bir ortamda dinlendiğini göreceğiz. Bütün bunlar bizim açımızdan çok önemli. Düşüncelerimi Sayın Genel Başkanıma ve arkadaşlarına aktardım. Bizi kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum."