AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi sonrası HSK, Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 hakim ve savcı hakkında yeni inceleme başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan tepki göstermişti: Göreve iade edilen 387 hakim ve savcı hakkında inceleme

Danıştay'ın, 'FETÖ ile irtibatlı' oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 hakim ve savcı hakkında göreve iade kararı vermesine AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tepki göstermesinin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti.

AA'nın aktardığına göre konuyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle (hakim ve savcı) alakalı HSK olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek" dedi.

Danıştay'ın göreve iade kararıyla ilgili Mısır ziyaretinin dönüşünde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Danıştay'ın bu kararının yanı sıra Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) aldığı kararları da 'hazmedemediğini' kaydetmişti.

ERDOĞAN, 'SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL' DEMİŞTİ

Bu kararlara 'sessiz kalamayacaklarını' belirten Erdoğan, şunları söylemişti:

"Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararları hazmedemiyorum. Danıştay zaman zaman yapıyor, bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama Anayasa Mahkemesi’nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor."