“2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, tepki çeken sözlerini açıklamaya gayret etti. Uçum sözlerini, “gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirme” olarak nitelendirdi ve kendisine yapılan eleştirileri hedef aldı.

Erdoğan’ın başdanışmanı ‘darbe’ çıkışını açıklamaya çalıştı

HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum, seçimlere ilişkin yaptığı “darbe” yorumuna açıklık getirmeye çalıştı.

Uçum, Habertürk’te yaptığı açıklamalarda, “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur. Bu başarılabilir mi ayrı konu. Temel devlet doktrinlerinin korunacağına ilişkin güven veren bir yaklaşımları yok” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin tepki çekmesinin ardından Twitter hesabından yeni bir açıklama yayınlayan Uçum, Habertürk’teki sözlerinin tepki çekmesine dair “gerçekleşmesi pek muhtemel olmayan bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirmeyi, demagoji yaparak ideolojik bir saldırganlığa dönüştürme çabası” olarak değerlendirdi.

Muhalefeti hedef alan Uçum, “Her türlü seçkinci siyaset anlayışını mahkum eden bir dünya görüşüne sahip olanlar hakkında ‘Seçmeni darbecilikle suçluyorlar” diye çığırtkanlık yapmak işe yaramaz, inandırıcı olmaz, hakikate uymaz” dedi.

Uçum, “Çarpıtma siyasetiyle, yalan siyasetiyle, asılsız isnat siyasetiyle hiç bir yere varamazsınız, bunu yakın zamanda bir kez daha anlayacaksınız” ifadelerini kullandı.