Fenerbahçe, Arda Güler'in 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak azami 10 milyon avro bedel karşılığında Real Madrid'e transfer olduğunu açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Fenerbahçe, Arda Güler transferinin detaylarını açıkladı

Fenerbahçe Spor Kulübü, genç yıldızı Arda Güler'in transferi için Real Madrid'e transfer olduğunu açıkladı.

Sarı-lacivertlilerden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde, "Futbol A Takımı oyuncularımızdan Arda Güler'in, İspanya'nın Real Madrid CF kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Fenerbahçe daha sonra KAP'a bir bildirimde daha bulundu ve transferin detayını açıkladı.

Bildirimde, Arda Güler'in 20 milyon avro bonservis ve performansa bağlı olarak azami 10 milyon avro bedel karşılığında Real Madrid'e transfer olduğunu açıklandı.

KAP'a yapılan bildirim şöyle:

"Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler'in İspanyol Kulübü Real Madrid CF'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir. 

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF'in elde edeceği transfer bedelinin %20'si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."