Fransa’nın başkenti Paris’te toplu taşıma çalışanları, sendikaların çağrısının ardından çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve maaş artışı talebiyle grev başlattı.

Fransa'da toplu taşıma çalışanları grev başlattı
Fotoğraf: AA

Fransa’da toplu taşıma çalışanları ve toplu taşımadan sorumlu kurum Régée Autonome des Transports Parisiens (RATP) çalışanlarını temsil eden farklı sendikalar, ücret artışı ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle greve gitti.

Sendikalar, çalışma koşullarının kötüleştiği gerekçesiyle yeni personel alımı ve enflasyona karşı maaş artışı talep ediyor.

GREV NEDENİYLE BİRÇOK METRO HATTI VE İSTASYON KAPATILDI

Grev nedeniyle, banliyö trenleri ve metro seferlerinde aksamalar yaşanıyor. Paris ve çevresinde toplu taşımadan sorumlu kurum RATP'nin sitesinde yer alan bilgiye göre, birçok metro hattı ve 30'dan fazla istasyon kapalı bulunuyor.

fransa-da-en-buyuk-isci-sendikasi-cgt-greve-gitti-1086226-1.

NE OLMUŞTU?

Paris ve çevresinde toplu taşımayı düzenleyen RATP çalışanlarını temsil eden farklı sendikalar, "sıfır metro, sıfır banliyö treni RER" sloganıyla 10 Kasım'da büyük çaplı greve gideceğini duyurmuştu.

Ülkenin en büyük işçi sendikası CGT de maaşların enflasyona endekslenmesi talebiyle bugün için grev çağrısında bulunmuştu. Başkent Paris’in de içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde toplu taşımadaki grev sebebiyle Fransız basını grev nedeniyle toplu taşımada "kara gün" nitelemesi yapmıştı.

(AA)