AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı tarafından “Bedelini ödeteceğim” denilerek tehdit edilen gazeteci Merve Dişli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Sadece mecliste gündeme gelen bir derneğin Kocaeli İl Başkanlığının açılması üzerine yaptığım basit bir haber yüzünden uğramadığım hakaret kalmadı. Can güvenliğim tehlikede” dedi. Dişli, tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Gazeteci Dişli: AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı tarafından tehdit edildim, can güvenliğim tehlikede
Fotoğraf: Merve Dişli Arşivi

Kocaeli Barış Gazetesi Muhabiri Merve Dişli; “AKP’li gençlere rağmen ocak kurmuşlar, gençlerin haberi yok!” başlıklı haber nedeniyle; AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı Barış Çiftçi tarafından aranarak “Bedelini ödeteceğim” tehdit edildiğini açıkladı. Dişli, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak “Can güvenliğim tehlikede” dedi.

Kocaeli Barış Gazetesi Muhabiri Merve Dişli, 29 Mart’ta tarihli haberinde “AKP’li gençlere rağmen ocak kurmuşlar, gençlerin haberi yok!” başlıklı bir haber yayınladı. Haberde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından gündeme taşınan “AK Gençlik Ocakları” derneğinin Kocaeli’de de faaliyetlerine başladığını aktardı. Dişli, haberde ayrıca AK Gençlik Ocakları Kocaeli İl Başkanı Tevfik Oğuz'un, derneğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla kurulduğunu ifade eden demeçleri yer aldı.

AK GENÇLİK OCAKLARI BAŞKANI’NDAN TEHDİT

Haberin ardından sosyal medyadan açıklama yapan Gazeteci Dişli, 30 Mart tarihinde AK Gençlik Ocakları Genel Başkanı Barış Çiftçi tarafından aranarak tehdit edildiğini açıkladı. Haberi yaptıktan sonra Çiftçi tarafından arandığını belirten Dişli, “Bu haberi yapmak için kimden talimat aldığımı, Kocaeli’ye geleceğini bu haberin bedelini bana ödeteceğini, habere yazdıklarımı yüzüne söyleyemeyeceğimi, haddimi bilmemi söyleyerek beni tehdit etti” dedi.

Dişli açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu haberi yaptığım andan itibaren aranıyorum. Son olarak 2.5 saat önce derneğin genel başkanı Barış Çiftçi beni aradı. Bu haberi yapmak için kimden talimat aldığımı, Kocaeli’ye geleceğini bu haberin bedelini bana ödeteceğini, habere yazdıklarımı yüzüne söyleyemeyeceğimi, haddimi bilmemi söyleyerek beni tehdit etti. Sadece mecliste gündeme gelen bir derneğin Kocaeli İl Başkanlığının açılması üzerine yaptığım basit bir haber yüzünden uğramadığım hakaret kalmadı. Can güvenliğim tehlikede.”

Dişli, tehditlerle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.