Oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa'da gerilim sürüyor. CHP'nin az farkla kaybettiği yerlerde yapılan itirazların kabul edilmemesine tepki gösteren CHP'liler, hukuksuz itirazlar nedeniyle kavga çıktığını belirterek İstanbullu yurttaşlardan destek istedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ilçedeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, sayılan sandık sayısının 53 olduğunu belirterek Hakan Bahçetepe lehine artı 8 oy daha geldiğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Gaziosmanpaşa'da gerilim sürüyor: CHP'lilerden destek çağrısı

CHP'nin yerel seçimlerde 879 oy farkla kazandığı Gaziosmanpaşa ilçesinde bütün oyların tekrar sayılmasına karar verildi. 

CHP'nin az farkla kaybettiği yerlerde sayımlar tekrarlanmazken AKP'nin itirazlarının kabul edilmesine CHP'liler tepki gösterdi.

CHP'DEN DESTEK ÇAĞRISI

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, hukuksuz itirazlar nedeniyle kavga çıktığını belirterek İstanbullu yurttaşlardan destek istedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP istanbul Milletvekili Özgür Karabat, "İktidarı bir kez daha sandık iradesine saygılı olmaya; İl Seçim Kurulu ve YSK'yı sorumlu sorumlu davranmaya davet ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de "Oylar Gaziosmanpaşa’da sayılacaksa, bizim de itiraz ettiğimiz Arnavutköy, Fatih, Pendik, Zeytinburnu, Ümraniye ve Bahçelievler’de de sayılmalı!" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi. 

Özgür Çelik, son duruma ilişkin bilgi verdiği sosyal medya paylaşımında ise "Gaziosmanpaşa’da sayılan sandık sayısı 53 oldu, Hakan Bahçetepe Başkanımız 8 oy artıya geçti" diye yazdı.

"GOP'TAN ELİNİ ÇEK"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise sadece geçersiz oyların değil tüm oyların tekrar sayılmasını 'skandal' olarak nitelendirdi ve "YSK’ya yaptığımız itirazın sonucunun beklenmesi gerekirken, ısrarla sayımı başlatmaya çalışmaktadırlar...Sabık Bakan, GOP’tan elini çek" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada "Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı" demişti.

GOP'TA SEÇİM

Gaziosmanpaşa'da CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe 107 bin 636 oyla seçimi kazanırken 106 bin 757 oy alan AKP'li Hasan Tahsin Usta ikinci olmuştu.