Gelecek Partili Değirmenci, Osman Öcalan’ın katıldığı TRT yayının anımsatarak AKP'li Turan’ın "’Osman Öcalan TRT'ye çıkmadı TRT Kürdi'ye çıktı’ diyor" ifadelerine tepki gösterdi. AKP’nin seçimleri istismar ettiğini söyleyen Değirmenci'ye yanıt veren AKP’li Turan ise Değirmenci’yi ‘siyasi ahlaksızlıkla’ suçladı.

Gelecek Partili Değirmenci eleştirdi, AKP'li Turan 'Osman Öcalan' ifadelerine açıklık getirdi

HABER MERKEZİ

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yavuz Değirmenci, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT’de yayına çıkarılmasına ilişkin "Öcalan TRT’ye çıkmadı, TRT Kurdî’ye çıktı" ifadelerini anımsattı, AKP politikalarını eleştirdi. Değirmenci'ye yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Değirmenci’yi ‘siyasi ahlaksızlıkla’ suçladı.

Halk TV'de İpek Özbey'in Sansürsüz programında konuşan Değirmenci, 2019 yerel seçimlerini anımsatarak Erdoğan’ın seçim kazanmak için Abdullah Öcalan'ı kullandığını söyledi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandıığı dönemde TRT Kürdi'ye çıkmasını ‘AKP’nin seçim istismarı’ ifadeleriyle değerlendiren Değirmenci, şunları söyledi:

"O girişimin amacı sadece İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanmak. Sen (Recep Tayyip Erdoğan) bunun için Abdullah Öcalan'ı kullanmış bir insansın. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı TRT'de röportaj yaptırmış bir insansın, devlet adamısın. Sizler de bu hesapları vereceksiniz. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ne diyor, 'Efendim TRT'ye çıkmadı da TRT Kürdi'ye çıktı.' Ya TRT Kürdi Fransız kanalı mı Bülent Turan. TRT Kürdi bu ülkenin kanalı değil mi? Gerçekten bu istismardan bıktık."

AKP'Lİ TURAN YAYINA MESAJ GÖNDERDİ

Değirmenci'nin sözlerinin ardından, gazeteci Barış Pehlivan aracılığıyla yayına bir mesaj gönderen AKP'li Bülent Turan ise "Konu, Öcalan'ın TRT'ye çıkması ya da çıkmaması değil. Terörün gerçek yüzünü sadece Kürtçe bilenlere Kürtçe kanal olan TRT Kürdi'ye çıkarak anlatmasını söylemektir" dedi.

Pehlivan’ın aktardığı mesajın tamamı şöyle: "'Bülent Turan, Osman Öcalan TRT'ye değil TRT Kürdi'ye çıktı' dedi diye eleştirmiş misafiriniz. Düzeltilmesini istiyorum. 13 yıl milletvekilliği yapan birinin iki televizyonun aynı olduğunu bilmediğini düşünmek ahmaklık olur. Konu, Öcalan'ın TRT'ye çıkması ya da çıkmaması değil. Terörün gerçek yüzünü sadece Kürtçe bilenlere Kürtçe kanal olan TRT Kürdi'ye çıkarak anlatmasını söylemektir. Birkaç milletvekilinin gülmesini, trollerin cümlenin devamını keserek ve gülücükler ekleyerek yaptığı aşağılık işlemi televizyonda anlatmak siyasi ahlakla bağdaşmaz. Konu, iki televizyonun farkını bilmemek değil sadece Kürtçe bilen vatandaşlarımıza konuyu anlatmak olduğunu vurgulamaktır."

"YÜREĞİN VARSA BURAYA GEL"

Pehlivan, Turan'ın mesajını okurken araya giren Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yavuz Değirmenci "Sen kendi zekanı ölç Bülent Turan. Gelsin zekalarımızı ölçelim" dedi. Değirmenci, "Gelsin karşımıza çıksın. Bizzat gel Halk TV'ye. Yüreğin varsa gel burada herkese yer var" ifadelerini kullandı.