MHP'de Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Semih Yalçın başkanlığında yer alan heyet, milletvekili aday listesini YSK'ye teslim etti. MHP'li Yıldız, "600 adayımız arasında 510 erkek, 90'ı kadın adayımızdır" açıklamasını yaptı.

MHP, milletvekili aday listesini YSK'ye sundu

HABER MERKEZİ

MHP, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti.

Aday listesini YSK'ye teslim eden heyette MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız ve Semih Yalçın bulundu.

MHP'li Yıldız, YSK'de yaptığı açıklamada, "600 adayımız arasında 510 erkek, 90'ı kadın adayımızdır. 18-25 yaş grubundan 8, 26-40 yaş grubundan 195 adayımız listelerde yer bulmuştu.45-55 yaş grubunda 290, 55 yaş grubunda da 117 adayımız vardır" bilgisini paylaştı.

Yıldız, şöyle devam etti: "16 engelli de listelerde yer almıştı. Adaylarımızın yüzde 70'i üniversite mezunu olup yüksek lisans yapmış doktora derecelidir. Yüzde 30'u lise ve dengi okullardır."

MHP'NİN ADAY LİSTESİ

MHP, dün 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday listesini açıklamıştı.

Açıklanan listede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, memleketi Osmaniye'den 1'inci sıradan aday olmuştu.

Listede Ankara Birinci Bölge'de 1'inci sırada Mevlüt Karakaya, 2'nci sırada Önder Kahveci ve 3'üncü sırada Eyüp Yıldız aday gösterilmişti. Ankara İkinci Bölge'de 1'inci sıradaki Sadir Durmaz'ı, Özgür Bayraktar ve Nevin Taşlıçay takip etti. Ankara Üçüncü Bölge'de 1'inci sırada yer alan Yaşar Yıldırım'ı ise Erkan Haberal ve Seçkin Odabaşı izlemişti.

İstanbul'da listenin ilk 3 sırasında Birinci Bölge'de Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Mehmet Bülent Karataş, İkinci Bölge'de Celal Adan, Cemal Çetin ve Ferhat Çakıroğlu, Üçüncü Bölge'de ise Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu ve Hayati Arkaz yer almıştı.

MHP'nin açıkladığı aday listesinde mevcut 48 milletvekilinden 43'ü yeniden aday oldu. Söz konusu 43 aday şöyle:

"Devlet Bahçeli, Muharrem Varlı, Ayşe Sibel Ersoy, Mehmet Taytak, Mevlüt Karakaya, Sadir Durmaz, Nevin Taşlıçay, Yaşar Yıldırım, Erkan Haberal, Abdurrahman Başkan, İsmet Büyükataman, Kamil Aydın, Ali Muhittin Taşdoğan, Sermet Atay, Lütfi Kaşıkçı, Olcay Kılavuz, Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Mehmet Bülent Karataş, Celal Adan, Cemal Çetin, Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem, Hasan Kalyoncu, Tamer Osmanağaoğlu, İsmail Özdemir, Baki Ersoy, Saffet Sancaklı, Mustafa Kalaycı, Ahmet Erbaş, Mehmet Celal Fendoğlu, Erkan Akçay, Muhammed Levent Bülbül, Ahmet Özyürek, Yücel Bulut, İbrahim Özyavuz, İbrahim Ethem Sadef, Ramazan Kaşlı, Halil Öztürk, Yaşar Karadağ, Ümit Yılmaz ve Hayati Arkaz."

Mevcut milletvekillerinden listede olmayan 5 milletvekili ise şunlar: "Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Esin Kara, Baki Şimşek, Metin Nurullah Sazak ve Sefer Aycan."

CUMHUR İTTİFAK'NIN 'ORTAK LİSTE' BELİRSİZLİĞİ YAŞANMIŞTI

AKP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi'ni oluşturan Cumhur İttifakı'nda 'ortak liste' konusunda belirsizlik yaşanmıştı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici dün yaptığı açıklamada, milletvekilliği çıkarma noktasında faydalı olacak yolun 'ortak liste' olduğunu belirttiğini ancak ittifak içerisinde şu ana kadar bir mutabakat oluşmadığını ifade etmişti.

Destici, şunları ifade etmişti: "Bu sistemde milletvekilliği çıkarma noktasında faydalı olacak, kazançlı olacak yolun ortak liste olduğunu ifade ettim. Bu sadece benim söylememle olacak bir şey değil. Cumhur İttifakı içerisinde üç parti daha var. Onların da aynı iradeyi ortaya koymaları gerekiyordu. Şu ana kadar bir mutabakat yok. Şu anda Cumhur İttifakımızdaki dört siyasi parti kendi milletvekili aday listeleri ile seçime girecek."

Yapılan açıklamalara göre Cumhur İttifakı'nı oluşturan partiler 14 Mayıs seçimlerine kendi milletvekili aday listeleriyle girecek.

Öte yandan Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR ise AKP listelerinden seçime gireceğini bildirmişti.