Hani AKP Genel Başkanı koronavirüs döneminde halkı için büyük özveriyle hizmet eden CHP’li belediyeleri engellemeye çalışmıştı. Onların, işsiz ve aç kalan hemşerilerine yardım yapabilmek için halktan katkı beklediklerini açıkladıklarında tarihe geçen manidar bir söz etmişti. Hatırlar mısınız? “Devlet içinde devlet olmaz!”

***

Tabii devlet içinde devlet olmaz!

Bunu en iyi bilen AKP olmalı.

Çünkü AKP iş başına geldiği andan itibaren, Gülen Cemaati’yle devleti yönetti.

İş birliği FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı kalkışmasıyla son buldu!

Sebebi belliydi. Devleti paylaşmada ortaya çıkan çıkar çatışması!

***

Birlikte yönettikleri devlette 17/25 Aralık 2013’e gelene dek sorun yoktu! Gül gibi geçiniyorlar, kafa kafaya verip ülkenin tüm değerli kurumlarını yok eden planlar yapıyorlardı! Devletin yapısı değiştiriliyor. 2 başlı bir hale getiriliyordu. İşte asıl o zaman devlet içinde devlet vardı!

***

Ta ki 2014’te ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili yasa çıkana kadar! O yasa, o günkü Cumhurbaşkanı Gül de dahil olmak üzere, yaşayan önceki tüm cumhurbaşkanlarının aday olamayacağını belirliyor, yalnızca Erdoğan’ın adaylığına işaret ediyordu!

Gül’ü tutan cemaat bu durumu hoş görmedi.

Diğer gerekçelerle birlikte karşılıklı kılıçlar çekildi!

17/25 Aralık bu nedenle çok iyi irdelenmeli!

Bu savaşı durdurmak adına Gazeteci Fehmi Tosun’un Pennsylvania’ya gönderilmesi ve giden/gelen mesajların altı, iyice okunmalı!

Ve tabii; “ne istediniz de vermedik!” itirafıyla Türkiye’de neler verilip neler alındığı ve ülkenin geleceği kimlere peşkeş çekildiği de açıklanmalı!

***

Ayrıca, seçimde Erdoğan’a karşı İslam İş birliği Teşkilatı’nın genel sekreterliğini yapmış Ekmelettin İhsanoğlu’nun CHP/MHP ortak adayı olarak belirlenmesine kimlerin ne için karar verdikleri de öğrenilmeli!

***

Aslında irdelenmesi gereken birçok konu var. 2014‘ten sonra gerek ülkemiz de gerekse bölgemizdeki gelişmelerle ilgili bağlantılar neden halktan saklanıyor! Mesela Katar Şeyhinin 500 milyon dolarlık uçağı hediye etmesinin gerekçesi neydi? Hangi “devlet aklı” bu kadar büyük bir hediyeyi alabildi. Tank Palet Fabrikası bu hediyenin karşılığı mıydı?

***

Birçok sorun ve sorunun yanıtlarını bulmaya çalışırken devlet içinde devleti görebiliyorsunuz!

Hâlâ tehlikeli bir yapının varlığını da fark ediyorsunuz!

Örneğin; hâlâ 15 Temmuz hain kalkışmanın TBMM de yapılan araştırmasının raporu toplum tarafından bilinmiyor.

Araştırmacılara sunulmuyor. Neden Saklanıyor?!

***

Hal böyleyken kentlisine hizmet etmek isteyen CHP’li Belediyelere “devlet içinde devlet” demek abesle iştigaldir!

***

Bırakalım Büyükşehir Belediyelerini, ülkenin en doğusundaki Ardahan örnek verelim. 31 Mart 2019’da Ardahan merkez Belediyesini CHP’li Faruk Demir % 51,20 oy oranıyla kazandı. AKP’li başarısız yönetim sonrasında seçilen Demir, sanatçı duyarlılığı ile bir yandan kentin çağdaş görünümüne, estetiğine ve sosyal yaşantısının geliştirilmesine önem verdi, diğer yandan ekonomisini tarıma dayamış Ardahanlıları tarım ve hayvancılık da yaptığı yatırımlarla daha refah içinde yaşamaları sağlamaya çalıştı!

Bir yıl içinde ilk olarak Ardahan Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi kurdu. Şimdi kadınların başı çektiği Ardahanlı üreticilerinin etleri İzmir’e gönderiliyor.

Böylece hem İzmirliler sağlıklı ve ucuz et yiyor, hem de Ardahanlı üreticilerin istikrarlı bir pazara sahip oluyorlar!

***

Son seçimlere kadar 4 kez Damal Belediye Başkanlığı yapan Gülcemal Fidan, Türkiye’de farklı bir zenginlik yaratan kişidir. Atatürk Festivaliyle ülkenin en doğusuna sanatı taşımış, otantik kültürümüzün değerli bir ürünü olan Damal bebeklerini dünyaya tanıtmıştır. Şimdi onun bıraktığı birçok hizmete CHP’li Belediye Ergin Önal yenilerini ekleyerek devam ediyor.

***

Ardahan’ın en hareketli, hizmeti en yoğun veren ilçesi Hanak’tır. CHP’li Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya bilgisi, yetkinliği ve üstün becerisiyle Hanak’a müthiş hizmetler yapıyor. Büyükkaya’ya her kesimin sevgi ve saygı duyuyor!.

***

Virüs döneminde devletten yardım alamayan ama hizmetlerini de hiç aksatmayan bu belediyeler, devlet içinde devlet değil, hizmet eden gerçek devlettirler!