Gezi Direnişi sırasında Gezi Parkı’ndaki bir ağaçla konuşan, hemen her gün emeklilere zam/promosyon iddiasıyla yalan haberlere imza atan Takvim gazetesinin kağıt baskıya son vereceği iddia edildi.

Gezi’deki ağaçla ‘konuşan’ palavra bülteni yandaş ‘gazete’nin kapatılacağı iddia edildi

Yalan haberleri ve özellikle emeklilerle ilgili palavradan ibaret sürmanşetleriyle bilin en Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Takvim gazetesinin yayın hayatına son verileceği iddia edildi.

Medyaradar'ın haberine göre, Genel Yayın Yönetmenliğini Ergün Diler’in yaptığı Takvim gazetesi kağıt baskısına son verecek. Bunun için ise koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçen kısa çalışma ödeneğinin uzatıldığı 28 Şubat tarihi beklenecek. O tarihten sonra Takvim dijital olarak yayın hayatına devam edecek.

Haberde yer alan iddialara göre Takvim gazetesinin kapanacak olmasının gerekçesi ise şöyle:

İddialara göre, dijital yayın hayatına devam etse de Takvim gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ve yazı işleri kadrosunun Sabah gazetesinde yer almak istemeleri grubu karıştırdı. Ergün Diler ve gazetenin öne çıkan isimleri ve yöneticileri Sabah gazetesinde kendilerine yer bulmak için harekete geçti. Bu nedenle grupta içten içe bir hareketlenme başladı.

Ergün Diler’in Sabah’ın başına geçmek isteyebileceği bunun ardından da yazı işleri ve haber kadrosunda da değişiklik yapabileceği konuşulanlar arasında.

Tüm bu hareketlenmeyle birlikte Takvim ve Sabah gazetesi çalışanlarını endişeli bir bekleyiş aldı. Grupta tenkisatlara ve yeniliklere yönelik alınan kararların duyurulması isteniyor. Aniden gelişen kapanma ve tenkisat dalgasında çalışanların bilgilendirilmemesi de tedirginliği arttırıyor.

EMEKLİ HABERLERİYLE GÜNDEMDE

Takvim’in 2018 ve 2019 yıllarında ilk sayfadan verdiği emekli maaşına zam temalı aldatıcı başlıkları gündeme gelmişti. 2018 ve 2019 yıllarında sırasıyla 356 ve 357 gün manşetten emeklilere zam müjdesi verdiğini tespit edilen Takvim, 2020 yılında da 366 günün 302’sinde ilk sayfadan emeklilere zam, ikramiye ve promosyon müjdesi vermişti.

Takvim, Gezi Direnişi günlerinde de Gezi Parkı’ndaki bir ağaçla ‘konuştuğu’na dair saçmalıktan ibaret bir metni ‘haber’ diye manşet yapmıştı.

gezi-deki-agacla-konusan-palavra-bulteni-yandas-gazete-nin-kapatilacagi-iddia-edildi-829668-1.