Çıta atlanarak, ender görülebilecek rezilliğin ve sadece ‘halk düşmanlığı’ olarak değerlendirilecek bir onursuzluğun altına imza atıldı. Takvim gazetesi, “Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin” başlığı ile manşet attı. Kamuoyu için 10 maddede, ‘alışveriş taktiklerini’ derledi.

TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Alışverişe tok karnına ve çocuklar olmadan çıkılacak, markette küçük arabalarla dolaşılacak, böylece ihtiyaçlar sınırlanacak. Çerez, bisküvi, şekerleme hakkı yok. ‘Sahiplik duygusu oluşmasın’ diye ürünlere dokunulmayacak, cazip kokulara karşı çelik gibi irade takınılacak. İkramlar geri çevrilecek, böylece tuzağa düşülmeyecek.

SALATA NEYİNİZE!

Takvim’e göre ıslak yeşillik taze görünür, aldanmamak lazım. Salata da yemeyiverin! Sakın orta raflara bakmayın, burada pahalı ürünler var. Zaten toplumun her kesimine reva görülen aşağı bakmak değil mi? Kasiyerin tavsiye ettiği indirimli ürünlerin cazibesine kapılmayın. Siz kimsiniz ki; gurme reyonlarının önünde durasınız?

İSTİHBARAT BÜLTENLERİ, YANLIŞ İSTİHBARAT VERİYOR

Sahi siz kimsiniz? Önüne geleni fişleyen, terör ile iltisaklı sayan, iktidar ve istihbarat destekli çok sayıdaki bültenden biri değil mi? Bu mide bulandırıcı ‘haber’, iktidarın bir toplumu ne denli hafife aldığını da gösteriyor. Bu nedenle, aynı zamanda da gerçeklikten kopmuş, Saray rejimi ve iktidar açısından büyük bir istihbarat açığı.

ÖZÜR DİLEYİN!

Halkın çocuklarına, çikolatayı layık görmeyen, topluma “Market arabanızı doldurmayın, alışverişinizi eksik yapın, sosis, salam, sucuk neyinize, salata bile almayın” diyen bu ahlaksız dil… Mutlaka… Bir an önce… Toplumdan layıkıyla özür dilemelidir. Şüphesiz gerçeği yazmalarını beklemiyoruz onu da biz toparlayalım.

O ARABA, SARAY’IN GÜNLÜK MASRAFI 4.5 MİLYON OLDUĞU İÇİN DOLMUYOR

Halkın alışveriş arabası, Saray’ın, günlük masrafı 4.5 milyon lira olduğu için dolmuyor. Çocuklar, yine o Saray’da, ismini sonradan öğrendiğimiz ‘ejder meyvesi’ gibi yiyecekler tüketildiği için canlarının çektiğinden mahrum kalıyorlar. Artık orta sınıf bile yarı aç yarı toksa, bu yıllık masrafı 38 milyon TL olan Cumhurbaşkanlığı’na ait 16 VİP uçaktan!

CENGİZ İHALE ALSIN DİYE MARKETTE DE AŞAĞI BAKMAK ZORUNDAYIZ!

5’li çete daha fazla ihale alsın diye kampus yolu gibi market reyonları önünde de aşağıya bakmamamız emrediliyor. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda “Miletin a…. koyacağız” sözüyle ünlenen Mehmet Cengiz’in 425 milyonluk vergi borcunun silinmesi nedeni ile markete girmeden önce karnımızın tok olması gerekiyor.

BUNDAN SONRASI SİZDE!

Ne diyordu, ilk tutuklanan 2 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden biri: “Bundan sonrası sizde.” Paçavranın manşetinin istihbarat açığı ve gerçekten kopmuş Saray iktidarını yansıttığının altını bir kez daha çizelim. Türkiye’deki büyük hoşnutsuzluk, artık sadece AKP muhalifleri ile ilgili değil.

Tepkiler giderek büyürken, AKP ve bültenleri, neredeyse ‘markete girmemeyi, evde aç oturmayı’ salık vermek üzere. AKP’ye uzun yıllar boyunca gönül vermiş, içinde Anadolu insanı ile muhafazakâr, mütedeyyinlerin de olduğu tabanın kopuş ve rahatsızlığını gözlemlemek zor değil. Zaten bundan sonrası da onlarda!