HÜDAPAR Merkez İstişare Kurulu üyesi ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Şırnak’tan milletvekili adayı Nasuh Sevinik’in, iki ayrı Hizbullah Şırnak yapılanmasıyla ilgili dava dosyasındaki şemalı yapılanmada yönetici pozisyonunda olduğu ortaya çıktı.

HÜDAPAR Merkez İstişare Kurulu üyesi Nasuh Sevinik'in Hizbullah'ta yöneticilik yaptığı ortaya çıktı

Cumhur İttifakı’nı 14 Mayıs seçimlerinde destekleme kararı alan HÜDAPAR’ın Merkez İstişare Kurulu üyesi ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Şırnak’tan milletvekili adayı Nasuh Sevinik’in Hizbullah yapılanmasında yönetici olduğu ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Sevinik’in, kapatılan Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) görülen Şırnak-İdil yapılanması dosyasındaki savcılık fezlekesinde yer alan şemalı örgüt yapılanmasında sorumlu düzeyde yer aldığı görülüyor.

Şırnak yapılanmasında üst düzey yöneticilik yapan ve 95 cinayetin ölüm emrini vermekten ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan ve bu cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra “Yeniden yargılama” adı altında tahliye edilen Mehmet Salih Kölge'nin yargılandığı dava dosyası ile İdil Başsavcılığınca hazırlanıp 2000 yılında DGM'ye gönderilen fezlekedeki şemada Nasuh Sevinik'in isminin, Şırnak yapılanmasında üst düzey yöneticilik yapan ve 95 cinayetin ölüm emrini vermekten ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan ve bu cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra “Yeniden yargılama” adı altında tahliye edilen Mehmet Salih Kölge'nin hemen altında yer alması dikkat çekti.

Kapatılan DGM'deki Şırnak dosyalarındaki Hizbullah davalarında adı sıkça geçen Sevinik hakkında da soruşturma dosyaları bulunuyordu.

Nasuh Sevinik'in, 1992 yılında PKK tarafından öldürülen Hizbullah'ın üst düzey sorumlularından Mehmet Zeki Atak'a bağlı faaliyet gösterdiği yakalanan ve haklarında dava açılan Hizbullah sanıklarının ifadelerinde de geçiyor. Sevinik, şimdilerde HÜDAPAR Genel Merkez İstişare Kurulu üyeliği görevini yürütüyor.