Hakim ve savcıların oturduğu site yönetimine siviller seçilince yeni yönetim savcılık kararıyla gözaltına alındı.

Hukukçuların yaşadığı sitede yönetime 'siviller' seçildi:  Savcı, yeni yönetim için gözaltı kararı aldı
Fotoğraf: AA

Başakşehir'de hakim ve savcıların da oturduğu Ortaköy sitesinde, hakimlerin bulunduğu site yönetimine, siviller seçilince hakimler site yönetimini vermek istemedi, yeni yönetim savcı kararı ile gözaltına alındı. 

Patronlar Dünyası'ndan Semih Demirhan'ın haberine göre Başakşehir'deki Ortaköy Sitesi'nde 7 Temmuz'da yönetici seçimleri yapıldı. Seçimler sonunda Zekeriya Bektaş, Mariye Sarıcı ve Nursel Polat yeni yönetici oldu.

Yeni yöneticiler görevi devralmak için dün sitedeki yönetim ofisine gitti.

Ancak, bekledikleri bir ortamla karşılaşmadılar. Aralarında hakimlerin de bulunduğu eski yöneticiler, yönetimi kendilerine devretmeyeceklerini söylediler. Eski ve yeni yöneticiler arasında tartışma çıktı. Yeni yöneticiler, yönetim ofisini kilitleyerek evlerine gitti.

ANAHTARI VEMEYİNCE GÖZALTINA ALINDILAR

Bir süre sonra yeni yöneticiler, evlerine gelen polislerin, "Yönetim ofisinin anahtarlarını verin yoksa gözaltına alınacaksınız" sözleri ile neye uğradıklarını şaşırdı. Anahtarları vermeyeceklerini, kendilerinin yönetici olarak seçildiklerini söylemelerine rağmen polisleri ikna edemediler.

Eski yönetici "hakimler" yeni yöneticileri savcılığa şikayet etti ve savcı Tuncer Bingöl de gözaltı kararı verdi. Yeni yöneticiler, gözaltına alınarak karakola götürüldü.