Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan’ın AKP’den istifa edeceği öne sürüldü. Elvan’ın Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’la da ‘ters düştüğü’ konuşuluyor. Elvan'ın istifasında Albayrak'ın etkisinin olup olmadığı ise bilinmiyor.

İddia: Lütfi Elvan AKP’den istifa edecek

Milli Gazete, Hazine ve Maliye Bakanlığı ‘görevinden affını’ isteyen ve eski Bakan Berat Albayrak'la da ‘ters düştüğü’ iddia edilen Lütfi Elvan’ın AKP’den istifa edeceğini ileri sürdü.

Elvan’ın ''Faizleri indirin'' talimatına karşı çıktığı haberlerinin basına yansımasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen "Milletimizi faize ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim” ifadeleri dikkati çekmişti.

Erdoğan’ın “Ben faizi savunanla beraber olmam” ifadesinin Elvan’a yönelik olduğu ileri sürülmüştü. Nitekim Erdoğan'ın bu konuşması sırasında bir tek Lütfi Elvan alkışlamamıştı.

‘BAKANLIKTA ALBAYRAK’IN TALİMATLARI DİNLENİYOR’

Öte yandan Elvan'ın kendisinden bir önceki Hazine ve Maliye Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'la ters düştüğü öne sürülmüştü. Bakanlıkta Albayrak'ın talimatlarının dinlendiği hatta o zaman bakan yardımcısı olan Nureddin Nebati'nin Berat Albayrak'tan talimat aldığı da iddialar arasındaydı. Yine iddiaya göre, şimdi de Ankara kulislerinde Elvan'ın bakanlığın ardından AKP'den de ayrılacağı ifade ediliyor.