İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan AKP'li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasına tepki gösteren öğrencilere ve akademisyenlere destek geldi. İmamoğlu, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin haklı mücadelesinin yanındayım" dedi.

İmamoğlu: Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin yanındayım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasına tepki gösteren öğrencilere ve akademisyenlere destek verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2015’te İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu atamasını öğrenciler protesto etti.

Öğrencilerin protestosuna müdahalede bulunan polis, kampüse girmek isteyen öğrencilere biber gazı sıktı.

Polis, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'ne öğrencilerin girişini engellemek için kapıya kelepçe taktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin yanında olduğunu söyledi.

İmamoğlu mesajında, "Partizanlığı her yerden söküp attığımızda çok güçlü bir ülke olacağız. Ülkenin en güzel beyinleri yurtdışına gitmeyecek. Her görüşten gençler geleceğimiz için birlikte çalışacaklar o zaman. #BoğaziçiÜniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerinin haklı mücadelesinin yanındayım" ifadelerini kullandı.