İsmailağa Cemaati’ne bağlı Uluçınar Derneği’ndeki çocuklara, seçimlerde Erdoğan’ın kazanması için dua ettirildiği ortaya çıktı.

HABER MERKEZİ

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Uluçınar Derneği, dernekte “din eğitimi” verdiği çocukları istismar etti. Derneğin sorumlusu Hasan Alkan, çocuklara Recep Tayyip Erdoğan lehine dua ettirdi.

Hasan Alkan’ın Instagram hesabından “Dayanamadım duanın sonunda illa reise de dua ettim Allah’ım nasip eylesin” notuyla paylaştığı videoda, yemek için yere oturtulmuş çocukların Alkan’ın yönlendirmesiyle 14 Mayıs seçimleri için “Ya rabbi hayırlısıyla Tayyip Erdoğan’ın kazanmasını nasip eyle” dediği duyuluyor.

Yaklaşık 30 çocuk, Hasan Alkan’ın ardından şu sözleri tekrarlıyor:

“Ya rabbi ibadetlerimizi kabul eyle. Ya rabbi, bizlerin günahlarını affeyle. İkram edenlere, ölmüşlerine, rahmet eyle. Mekanlarını cennet eyle. Peygamberimize komşu eyle. Bizlere ilim, amel, ihlas nasip eyle. Ya rabbi hayırlısıyla Tayyip Erdoğan’ın, reisin kazanmasını nasip eyle. Amin.”

YİNE İSMAİLAĞA, YİNE ÇOCUK İSTİSMARI

İsmailağa Cemaati ve kendisine bağlı dernekler sık sık çocuk istismarı haberleriyle gündeme geliyor.

Cemaate bağlı kurumlardan Hiranur Vakfı'da 6 yaşındaki kız çocuğunun 'evlendirilmesi' ve yıllarca sistematik cinsel istismara maruz bırakılması skandalını BirGün ortaya çıkarmıştı.

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık 2022 günü "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısıyla bu skandalı tüm Türkiye'ye duyurmuş ve olay toplumda büyük bir infial yaratmıştı.

Sosyal devlet olanaklarının ortadan kaldırıldığı 21 yıllık AKP iktidarında milyonlarca çocuk, dinin arkasına saklanan dernek ve vakıfların insafına terk edildi.