İTO, hayatını kaybeden Dr. Ahmet Akbaş ve Dr. Recep Ali Köseoğlu için Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelerek, “Tükeniyor, ölüyoruz. Artık sesimizi, taleplerimizi duyun” çağrısında bulundu.

İstanbul Tabip Odası: Koruyamıyorsunuz, ölüyoruz!

YAREN ÇOLAK

İstanbul Tabip Odası (İTO) koronavirüs salgını nedeniyle bu hafta hayatını kaybeden Dr. Ahmet Akbaş ve Dr. Recep Ali Köseoğlu için basın açıklaması yaptı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, kaybettikleri meslektaşları için saygı duruşunda bulundu.

Sağlık çalışanları, “Tükeniyor, ölüyoruz. Artık sesimizi, taleplerimizi duyun” çağrısında bulundu: “Covid-19 pandemisinde ülkenin dört bir yanında ve İstanbul’da vefat eden meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının sayısı hızla artıyor. Yetkililere bir kez daha canımız yanarak haykırıyoruz: Pandemiyle mücadelenin ön saflarında savaş veren hekimleri ve sağlık çalışanlarını koruyamıyorsunuz. Tükeniyor, ölüyoruz. Artık sesimizi, taleplerimizi duyun.”

istanbul-tabip-odasi-koruyamiyorsunuz-oluyoruz-790575-1.

'SÖZLERİMİZ HAVADA KALDI'

İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ise yaptığı konuşmada salgının iyi yönetilmediğini vurgulayarak, “Bunun bedelini toplumla birlikte bizler ödüyoruz. Toplum sağlığı için yemin etmiş bir mesleğin mensuplarıyız. Bu konuda yapılan yanlışları söylemek bizim boynumuzun borcu. En başından beri verilerin şeffaf paylaşılmasını söyledik. Salgın hız kestiğinde yeniden açılma döneminin kontrollü yapılması gerektiğini söyledik ancak sözlerimiz hep havada kaldı. Daha yeni anlaşıldı. Kaybettiğimiz arkadaşlarımız, meslektaşlarımız mesleklerini icra ederken hastalanıyor ve ölüyor. Buna rağmen meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmiyorlar bile” dedi.