Trabzonspor maçında hakem kararını bahane ederek takımı sahadan çeken İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Ceza gelmiş küme düşmüşüz sorun değil. Adalet olması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu: "Ceza gelmiş küme düşmüşüz sorun değil"
Fotoğraf: DepoPhotos

İstanbulspor'un dün akşam Trabzonspor'u konuk ettiği maçta takımını sahadan çeken İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, konuyla ilgili ilk kez konuştu.

"BEN TRABZONSPOR'UN KENDİSİYİM"

Maçta yaşananlardan dolayı hakemi ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) suçlayan Sarıalioğlu, "Trabzonspor maçına raslaması tesadüftür. Kimse benden daha çok Trabzonsporlu değildir. İstanbulspor için elimizden geleni yapıyoruz. Ben Trabzonspor'un kendisiyim" dedi.

TFF'nin daha önce kendisiyle görüşmediğini ancak bugün telefon ederek "İstediğiniz zaman gelebilirsiniz" dediğini aktaran Sarıalioğlu, "Ne düşünüyorsam Büyükekşi'ye söyledim, yüzüne söylemediğim hiçbir şeyi arkasından konuşmadım" ifadelerini kullandı.

"YİNE OLSA AYNISINI YAPARDIM"

Kulübe kesilecek muhtemel bir cezayı önemsemediğini de vurgulayan Sarıalioğlu, "Borcumuz yok. Ceza gelmiş küme düşmüşüz sorun değil. Adalet olması gerekiyor. Sporcular haklı. Benim burada tek özür dilemem gereken birisi varsa sporcularım ve teknik ekibimdir. Takım bu maçtan galip gelmiş gibi primlerini vereceğim. Kararımın arkasındayım, bugün olsa yine aynısını yapardım" dedi.

"TFF İSTİFA ETMEZ, GÖREVDEN ALINIR"

"Türkiye Futbol Federasyonu'ndan istifa bekliyor musunuz?" şeklinde gelen soruyu da yanıtlayan Sarıalioğlu, "Futbol Federasyonu istifa etmez. TFF görevden alınır. İstifa edecek bir yetkisi yok" cevabını verdi. 

NE OLMUŞTU?

İstanbulspor ile Trabzonspor arasında dün oynanan maçta skor 1-1 iken Trabzonspor cesa sahasında yaşanan ikili mücadelenin ardından İstanbulspor penaltı beklemiş ancak hakem oyunu devam ettirmişti. Devam eden atakta ise Trabzonspor gol bularak 2-1 öne geçmişti. 68. dakikada yaşanan pozisyon bir süre VAR tarafından incelendikten sonra hakem çağrılmamış ve Trabzonspor'un golü geçerli sayılmıştı. Bunun üzerine sahaya giren kulüp başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımını sahadan çekmişti.