İYİ Parti Grup Başkanvekili Usta, Irak ve Suriye tezkeresi de dahil olmak üzere Meclis’e sunulan tezkerelere İYİ Parti olarak 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Parti tezkereye 'evet' diyecek

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Suriye ve Irak da dahil olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan tezkerelere 'evet' diyeceklerini açıkladı. 

Usta, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, "Irak ve Suriye tezkelerine İYİ Parti grubu olarak evet diyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, 5 Ekim'de, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de 6 Ekim'de Meclis'e sunulmuştu.

Bugünkü grup toplantılarında Meclis'e gelen tezkerelere ilişkin mesaj veren MHP lideri Devlet Bahçeli 'evet' diyeceklerini açıklarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise tezkerede yer alan 'yabancı asker' maddesine vurgu yaparak 'hayır' diyeceklerini açıklamıştı.

Bahçeli'yi eleştiren Kılıçdaroğlu, "Elbetteki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye evet deriz ama anlamadığım bir şey var. Tezkere bir madde var; ‘yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’ diyor. "Birinci sorum; partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi, MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun, yabancı asker postallarının TC topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. Bahçeli'ye ikinci sorum; bu yabancı askerler kimler? Kimi davet edeceksiniz?" demişti.