İzlenim: Kara bulutlar dağılıyor
Fotoğraf: BirGün

Mehmet Emin Kurnaz

Seçime günler kala Denizli’de heyecan dorukta. Partiler son çalışmalarını yaparken sokak ve meydanlarda stantlar açılmış, bildiriler dağıtılıyordu.

Erdoğan’ın afişlerinin asıldığı duvarlarda ‘güçlü lider’ imajı korunmaya çalışılmış, Kılıçdaroğlu’nun sayısı çok daha az olan afişlerinde ise somut talepler sıralanıyordu.

Denizli’de önceki yıllarda da CHP ve AKP mitinglerini izledim. Bu ildeki iki güçlü partinin de mitingleri kalabalık geçer. Ancak konuştuğum gazeteciler Erdoğan’ın mitinginde önceki yıllara oranla yeterli coşku ve katılımın sağlanamadığını aktardı.

Millet İttifakı’nın dünkü mitinginde ise oldukça kalabalık bir kitleyle karşılaştım. Miting öncesi yağan şiddetli yağmura rağmen binlerce Denizlili aynı bulvarda bulunan Özay Gönlüm Meydanı’nı hınca hınç doldurdu. Yağmur etkisini ara ara göstermeye devam etti.

Sahneye çıkan İmamoğlu ve Yavaş’ın kitleyi ciddi anlamda coşturduğunu gördüm.
Kılıçdaroğlu pek çok kez bu kentte miting düzenledi, Denizlililer kendisini görmeye alışık. Ancak her iki belediye başkanını birçoğunun ilk kez canlı dinleme fırsatı yakaladığını da not düşmek gerekir.

‘Bay Kemal’in mikrofonu eline almasıyla birlikte kitlenin heyecanı daha da arttı. Gazeteciler için ayrılan bölmeden bir yandan sahneyi izlerken diğer yandan insanların yüzlerindeki ifadeye odaklandım. O esnada yağmur da etkisini azalttı, şemsiyeler inmeye başladı. Bulutlar yavaş yavaş dağılırken hep bir ağızdan slogan atan yüzlerdeki kara bulutların da dağılmaya başladığını görmek umut vericiydi.