Kaptan Ekşi'nin kardeşi: "Hiçbir ceza yüreğimizi soğutmaz"

Meral Danyıldız

HİNT Okyanusu’nda Türkiye bayraklı ‘İnce Karadeniz’ adlı yük gemisinde Kaptan Bora Ekşi’yi öldüren ve 8 mürettebatı da yaralayan Ergin Aktaş bugün 2’nci kez hâkim karşısına çıkacak.

Aktaş hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ talebiyle birlikte ‘135 yıla kadar hapis’ cezasının istendiği dava İstanbul Çağlayan Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek.

Duruşma öncesi BirGün’e konuşan Kaptan Ekşi’nin kardeşi İrem Ekşi Mutlu, Aktaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep ettiklerini söyledi: “368 gün oldu. Annem hayatta ama abimle birlikte o da artık hayatta mı değil mi belli değil. Kasım ayında abimin doğum günüydü, o gün abime mesaj atmış. Biz hâlâ inanamıyoruz, rüyadaymışız, kâbus görüyormuşuz da birisi uyandıracakmış gibi geliyor.” Hiçbir cezanın yüreklerini soğutmayacaklarını belirten Mutlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Abimizi kaybettik bir kere, gitti artık. Hiçbir acıyı hafifletmeyecek olsa da suçluların cezasını çekmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir hayatı söndürmek bu kadar kolay olmamalı. Bir tek abimin değil, bütün hayatımı benden aldı.”