Şirket gibi yönettiği Kızılay’dan istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık, kurumun 155’inci yaşını manidar ifadelerle kutladı. Kınık, yıllarca ticari bir akılla yönettiği Kızılay için "Nice mazlumun kabul edilmiş duası, merhametlilerin muhtaca uzattığı yardım elisin" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kerem Kınık, Kızılay’ın yeni yaşını kutladı: Merhametlinin muhtaca uzattığı yardım elisin

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde Kızılay’ın çadır ve kan satması ile gündeme gelmesinin ardından istifa etmeye mecbur kalan eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık, kurumun yeni yaşını kutladı.

Kınık, mesajında,  “Yeni yaşın kutlu olsun ulu çınar. Nice mazlumun kabul edilmiş duası, merhametlilerin muhtaca uzattığı yardım elisin. Dünya durdukça yaşa ve güçlen, bu dünyanın sana ihtiyacı var. #Kızılay155Yaşında” ifadelerini kullandı.

Deprem felaketinde Kızılay’ın halka yardım götüren bir kamu kurumu değil kâr elde etmeyi hedefleyen bir şirket gibi yönetildiği ortaya çıkmış, eleştirilerin odağındaki Kerem Kınık ise skandalların kamuoyuna yansımasından 3 ay sonra 12 Mayıs’ta görevinden istifa etmişti.

Kınık’ın istifasının ardından, Kızılay’on Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na vekalet etmeye başladı. Yılmaz, Menzin cemaatine yakınlığıyla biliniyor.

Kızılay’ın olağanüstü kongresi, 9 Temmuz'da Ankara’da düzenlenecek.