Kemerköy’deki çevre katliamıyla ilgili bir haberi alıntılayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Doğayı talan edenler, deprem toplanma alanlarını yok edenler, doğa için mücadele eden insanlara saldıranlar… Ve Demirören! Sizleri izliyorum” mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Demirören’li çevre katliamı mesajı: Sizleri izliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kemerköy’deki çevre katliamına sosyal medyadan tepki gösterdi ve Demirören’in ismini anarak “Sizi izliyorum” dedi.

Twitter’da Kemerköy’de yaşananlara ilişkin bir haberi alıntılayan Kılıçdaroğlu, şöyle yazdı:

“Doğayı talan edenler, deprem toplanma alanlarını yok edenler, doğa için mücadele eden insanlara saldıranlar… Ve Demirören! Sizleri izliyorum. Durmanızı ve Ziraat Bankası’nın parası ile İstanbul’un yeşil alanlarını yok etme faaliyetlerinizi durdurmanızı öneririm.”

DEMİRÖREN KREDİYİ ÖDEYEMEDİ; YEŞİL ALAN İMARA AÇILDI

Demirören Holding, Doğan Medya’yı satın alabilmek için Ziraat Bankası’ndan çektiği 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediyi ödeyemedi.

Demirören kredi borcuna karşılık Kemerköy Sitesi içindeki Kemer Country’yi Ziraat Bankası’na ipotek ettirmişti. İpotekten kısa bir süre sonra 4 Eylül 2018’de, araziler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle imara açılmıştı.

Bölgede yaşayanlar, Bakanlığın kararına karşı çok sayıda dava açmıştı. 2019’da mahkeme, planın iptal edilmesine karar vermiş, Bakanlık ise planda bazı düzenlemeler yaparak tekrar askıya çıkarmıştı. Bölge halkı, bu plana karşı da dava açmıştı. Bakanlık, Göktürk’te Kemer Country yerleşkesi içindeki golf sahası olarak kullanılan arazileri İBB'nin mahkeme kararı doğrultusunda 'özel spor alanı'na almasına karşın imara açmıştı.

Bölgeyi deprem kanunu kapsamında belirlenen riskli alanlara karşılık yeni yerleşim alanları olarak kabul edilen "Rezerv Yapı Alanı" kapsamına almıştı. Böylelikle de alanda plan yapma yetkisi İBB’nin elinden alınarak bakanlığa aktarılmış oldu.

Kemer Country Golf Sahası'na, 31 Ekim'^de Emlak Konut GYO’nun inşa edeceği proje için bugün iş makineleri girdi. Halk ise bu katliama direnerek tepki gösterdi.