Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Ordu'da yurttaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, "Fındık ne olursa olsun karşılığı 4 dolara eşit Türk lirası olacak" dedi. Oy kullanma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye için oy kullanacağız ve bir otoriter yönetimi değiştireceğiz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Türkiye için oy kullanacağız ve otoriter yönetimi değiştireceğiz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile Ordu mitinginde yurttaşlarla buluştu.

Burada ilk sözü alan İmamoğlu, 15 Mayıs'ta aklın, bilimin ışığında başka bir dönem başlayacağını söyledi.

İMAMOĞLU: BU SEÇİM GELECEĞİMİZİN SEÇİMİ

İktidarı eleştiren İmamoğlu, "Bunlarda kazanmak için her yol mübah anlayışı var. İftira yalan var ve bundan vazgeçmiyorlar" dedi. 

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Devletin en üst tepesinden siyasi yol arkadaşlarına varıncaya kadar, yalanın ve iftiranın ortağı oldular. Millete 'hırsız' dediler. Peki ne oldu? Yargılama yaptılar, soruşturma açtılar. Bir tek kişi hakkında bir tutuklama olmadı. Devletin en üst tepesinden siyasi yol arkadaşlarına varıncaya kadar, bu yalanın ve iftiranın ortağı oldular."

Yurttaşlara oy verme çağrısı yapan İmamoğlu, "Bu seçim sadece bir seçim değil. Partilerin yarıştığı bir seçim değil. Bu seçim geleceğimizin seçimi. Bu seçim burada gördüğümüz pırlanta gibi genç kardeşlerimin seçimi. Onların geleceğinin seçimi" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, "Her şey çok güzel olacak. Birleşe birleşe kazanacağız. Kazanıyoruz" ifadeleriyle sözlerine son verdi. 

YAVAŞ'TAN BEKİR BOZDAĞ'A 'ŞAMPANYA' YANITI

İmamoğlu'nun ardından sahneye çıkan Mansur Yavaş, Ankara'daki 4 yıllık  hizmet süreleri boyunca yaptıklarını anlattı.

İktidarı seçim döneminde yaptıkları propagandalar üzerinden eleştiren Yavaş, 3 kişiyi işkence ile katleden bir Hizbullahçının cezasının AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile kaldırıldığını anımsattı. Yavaş, "Ankara'da 3 tane Müslümanı işkence yapıp öldüren Hizbullahçı şahıs, tahliye ettiler" diye konuştu.

Yavaş, İHA ve SİHA'larla ilgili sözlerini keserek paylaşan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a da "Kasları beyninden fazla gelişmiş troll bir milletvekili" sözleriyle tepki gösterdi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "14 Mayıs'ın akşamı Türkiye'de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine tepki gösteren Yavaş, "İsteyen istediği gibi kutlar sanane" ifadelerini kullandı.

UYSAL:14 MAYIS KRİTİK BİR EŞİK

Yavaş'ın ardından sahneye çıkan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin çok kritik bir dönemin eşiğinde olduğuna dikkat çekerek "Birinci turda bu işi bitireceğiz Allah’ın izniyle. O açıdan Ordu’nun iradesi önemli. Sadece Cumhurbaşkanlığı’nda değil, Millet İttifakı olarak TBMM’de de nitelikli bir çoğunluğu elde edebilmemiz için parlamentoyu da kazanabilmemiz lazım" dedi.

Uysal, özetle şunları söyledi:  

"Birinci turda bu işi bitireceğiz Allah’ın izniyle. O açıdan Ordu’nun iradesi önemli. Sadece Cumhurbaşkanlığı’nda değil, Millet İttifakı olarak TBMM’de de nitelikli bir çoğunluğu elde edebilmemiz için parlamentoyu da kazanabilmemiz lazım. O açıdan mücadelemiz büyüktür.  Tek bir tane davaları var, bir kişi yargının karşısına çıkmasın diye ailesi ile beraber üç beş maaş alan yandaşları ile beraber bu düzeni devam etsin. Başka hiçbir dertleri yok.

Yükümüz ağır, yükünüz ağır. Bir millet olma şuuru ile beraber Türkiye’de Millet İttifakı olarak ortaya koyduğumuz bu iradeyi hep beraber taçlandıracağız. Başaracağız ve bu aziz milleti yeni bir yüzyıla alnı ak, başı dik bir şekilde hep beraber taşıyacağız. Bunu yapacak gücümüz var. Çünkü biz, nereden geldiğimizi biliyoruz. Bu ülkeyi bu milleti nereye götüreceğimizi de biliyoruz. Eğer bunun gereğini yapmazsak önümüzdeki üç beş zaman diliminde ifade ettiğim bir programla buluşturamazsak daha büyük meydan okumalarla bölgemizde karşı karşıya kalırız. Değişen şartları göreceğiz."

KILIÇDAROĞLU: BEŞLİ ÇETE'NİN GÖTÜRDÜĞÜ PARALARI DA BİLİYORUM

Uysal'ın ardından sahneye Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu, alın teri dökenin emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar alacağı sözünü verdiğini belirterek, "Daha önce söyledim, yine söylüyorum, fındık hangi dönem olursa olsun, ne olursa olsun, karşılığı 4 dolar eşittir Türk lirası olacak" dedi.

Türkiye'nin kaderini gençlerin değiştireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bütün umudunun ilk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlerde olduğunu dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, gençleri oy kullanmaya davet ederek, "Demokrasiden yana oy kullanacağız. Alın terinden yana oy kullanacağız. Türkiye için oy kullanacağız. Evlatlarımız, torunlarımız için oy kullanacağız ve bir otoriter yönetimi değiştireceğiz. Söz mü?" diye konuştu.

"İNSANIMIZIN KAZANMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin tarım politikasını eleştirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunlar tarımı düzeltmek için Güney Amerika'ya gidiyorlar. Burada geziyorlar, 'Aman burada tarım ne kadar iyi' diyorlar. Ama daha çalışkan bizim ülkemizde, kendi ülkesinden haberi yok. Ama söz verdim, alın teri dökenin emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar vereceğim. Daha önce söyledim, yine söylüyorum, fındık hangi dönem olursa olsun, ne olursa olsun, karşılığı 4 dolar eşittir Türk lirası olacak. Unutmayın bir tarafa yazın, 'Bay Kemal gelmişti, Ordu'da söylemişti' diyeceksiniz, 4 dolar eşittir Türk lirası karşılığı. Böylece bizim insanımız da kazanacak."

Fındığın ihraç ürünü olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Fındık üretiminde dünyada bir numarayız, eyvallah. Ama bizim üreticimiz kazanmıyor, milyon dolarları, milyar dolarları başkaları kazanıyor. Fındığı götürecekler tekelcilere teslim edecekler. Bay Kemal tekelcilere, eyvallah der mi? Benim için önemli olan bizim insanımızdır. Bizim insanımızın alın teridir ve onun kazanması lazım" ifadelerini kullandı.

"FİSKOBİRLİK'İ DE ÇAYKUR'U DA YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ"

FİSKOBİRLİK'in, Cumhuriyetin temel kuruluşlarından olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Üreticinin dostu olmak zorundaydı, öyleydi de ama sonra göbeğini kestiler, bir tarafa bıraktılar, işlevsiz kaldı. FİSKOBİRLİK'i de ÇAYKUR'u da yeniden inşa edeceğiz. ÇAYKUR'daki taşeron işçileri de Karayolları'ndaki taşeron işçileri de hepsini kadrolu hale getireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ayrımını da bitecekleri sözünü vererek, "Şu propagandayı yapıyorlar, 'Bunlar gelirse bütün sosyal yardımlar kesilir, bütün yardımlar kesilir.' Hayır, hiçbir yardım kesilmeyecek ama yardım yapılırken sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek" ifadelerini kullandı.