CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu yayında “Burada terörist yetiştiriliyor” diyerek paramiliter olmakla suçladığı SADAT’ın reklamını yayınlayan TV100'ün Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ile görüştü. Kılıçdaroğlu görüşmede, olayın ardından işten çıkarılan 3 çalışanın işe geri alınmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, TV100’ün patronu ile görüştü
Fotoğraf: TV100

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu sırada SADAT reklamı yayınlayan TV100'ün Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven ile bir görüşme gerçekleştirdi.

TV100'de yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, Gülseven’i Ankara'da CHP Genel Merkezi’ndeki makamında ağırladı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmede Kılıçdaroğlu'nun, yaşanan olaylar sonrası işten çıkartılan reklam bölümünden 3 kişinin işe geri alınmasını istediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun "O 3 arkadaşımızın böyle bir hatadan dolayı işsiz kalmasına benim yüreğim elvermez. Sizi de zora sokmayacaksa lütfen arkadaşlarımızı işe geri alın. Onlarla konuşun, benim selamlarımı da iletin. Lütfen böyle bir şeyden dolayı kimse işsiz kalmasın" dediği belirtildi.

Görüşmede Gülseven, TV100’ün yayın çizgisinin ortada olduğunu, tüm gruplara eşit mesafede olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu da "TV100’ün yayın çizgisini beğeniyoruz, objektif bir çizgisi var. Yaşanan son durum bir talihsizliktir. Bunlara da hiç takılmayın" ifadelerini kullandı.

UĞUR DÜNDAR: KILIÇDAROĞLU YENİ BİR SÖYLEŞİ İÇİN SÖZ VERDİ

Öte yandan Twitter hesabından bir paylaşım yapan gazeteci Uğur Dündar, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve bir başka söyleşi için söz aldığını duyurdu.

Dündar, paylaşımında şunları kaydetti:

"CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. TV100 ve bana karşı en ufak kırgınlığı bulunmadığını, çok amaçlı kumpasın farkında olduğunu belirtti. Röportajı çok beğendiğini söyledi ve yeni bir söyleşi için de söz verdi. Bu da Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve benim SADAT'a golümüz olsun!"

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu TV100 ekranlarında, Kılıçdaroğlu'nun paramiliter bir kuruluş olmakla suçladığı SADAT’ın reklamı verilmişti.

Tepki çeken reklamın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan program sunucusu Uğur Dündar, ilgili bölümde bir aydır SADAT reklamının kullanıldığını, yayında 8 saniye yer aldığını ve televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırıldığını söylemişti.

TV100, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu yayında “Burada terörist yetiştiriliyor” diyerek paramiliter olmakla suçladığı SADAT’ın reklamının verilmesine dair açıklama yapmıştı.Kanal Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunu işten çıkarmıştı. SADAT yetkililerin tweeti "ahlaka sığmayan" olarak nitelendirilmişti. Kanal tarafından yapılan açıklamada, " Kanalımız TV100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir. Kanalımız TV100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır" ifadelerine yer verilmişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu programda, SADAT’ın reklamı verilmesine "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" diyerek tepki göstermişti.

TV100’ün patronu Necat Gülseven’in, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya yakın bir isim olduğu ortaya çıkmıştı.

SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TV100 yayınındayken verilen reklamı savunmuştu. Tanrıverdi, “Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Değil mi Kılıçdaroğlu” demişti.