Siyasi partiler milletvekili listelerini 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. Süre daralırken liste görüşmeleri hızlandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün görüşmesi bekleniyor. Görüşmede milletvekili listelerine ilişkin yeni bir karar çıkabilir.

Liste görüşmeleri sürüyor: Erdoğan ve Bahçeli bugün görüşebilir

Milletvekili listeleri 9 Nisan'a kadar YSK'ye teslim edilecek. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ve Emek ve Özgürlük İttifakı'nda liste tartışmaları devam ediyor.

Cumhur İttifakı'nda HÜDAPAR dışındaki partiler seçimlere kendi amblemleri ve listeleriyle katılacaklarını söylemişlerdi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin bugün görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmede listeler konusunda farklı bir karar alınabilir.

Cumhur İttifakı'nda ortak listeyle seçime gidildiğinde avantaj sağladığını söyleyen parti kurmaylarının şu ana kadar mesafe alamadığını belirten Nergis Demirkaya, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün yapması beklenen görüşme gerçekleşir ve bu konuda bir yeni karar alınırsa hızlıca bir çalışma yapılabileceği konuşuluyor" diye yazdı.

Haberde, Yeşil Sol Parti'deki liste hazırlıkları hakkında da bilgi verilirken birkaç istisna dışında siyasi yasak istenen isimlere yer verilmeyeceği ifade edildi: "Parti kaynakları bu istisnaların partinin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar gibi parti yönetiminde yer alan çok sınırlı sayıda kişiyi kapsayacağını kaydediyor."