Malatya Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 103 binanın yıkıldığını, 18 bin 29 ağır hasarlı, 2 bin 29 orta hasarlı binanın tespit edildiğini, acil yıkılacak bina sayısının ise 494 olduğunu açıkladı.

Malatya Valiliği: Depremde yıkılan bina sayısı 3 bin 103

Malatya Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte yıkılan bina sayısının şu an itibarıyla 3 bin 103 olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen kentte, şu ana kadarki durum hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, bugün itibarıyla 3 bin 103 binanın yıkıldığı, 18 bin 29 ağır hasarlı, 2 bin 29 orta hasarlı binanın tespit edildiği, acil yıkılacak bina sayısının ise 494 olduğu belirtildi.

Kentte şu ana kadar 9 binanın enkazının kaldırıldığı, 24 enkazın da kaldırılması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, kentte kurulan 3 bin 51 çadırda 15 bin 758, kapalı alanlarda 6 bin 935 kişinin konakladığı, 12 bin 623 çadırın da dağıtıldığı kaydedildi.

AĞIR HASARLI BİNALARDAN EŞYA TAHLİYESİ YASAKLANDI

DHA'nın aktardığına göre, Malatya Valiliği, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentteki ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesinin ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede de olsa tamamen durdurulmuştur. Vatandaşlarımızın bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin konusunda baskı yapmamaları, can güvenliği nedeniyle belirtilen yasak kararına uyulması önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.