Şanlıurfa’da, gönderildiği kaçak ‘medrese’nin yanındaki ahırda asılı olarak bulunan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’la ilgili açıklama yapan Valilik, olayı ‘intihar’ olarak tanımladı.

Kaynak: Haber Merkezi
‘Medrese’ye gönderilen 12 yaşındaki Abdulbaki’nin ölümü: Valilik, ‘intihar’ dedi!

Menzil Cemaati’nin kontrolündeki kaçak ‘medrese’ye gönderilen 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak’ın ölümü ile ilgili ilk resmi açıklama yapıldı. Şanlıurfa Valiliği, ‘medrese’nin yanındaki ahırda asılı halde bulunan çocuğun ‘intihar ettiğini’ söyledi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Eyyübiye ilçesi Beşat İncirli Mahallesi'nde A.D adında bir çocuğumuz kendisini asmak suretiyle intihar etmiştir” dendi.

Kolluk kuvvetlerinin olayın aydınlatılması için sahada tüm ekiplerle birlikte hassas şekilde çalışmalarını sürdürdüğü söylenen açıklamada, “Ayrıca; olayın tüm detayları ile aydınlatılması için Valiliğimiz tarafından idari soruşturma, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da adli soruşturma başlatılmıştır. Süreç hakkında adli işlemler, hassasiyetle yürütülmektedir. Çocuğumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.