Meslektaşları Elçi’yi unutmadı: Katiller cezalandırılana kadar mücadele edeceğiz

HABER MERKEZİ

Avukatlar, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi katledilişinin beşinci yılında İstanbul, Mersin ve İzmir’de andı. Hukukçular Elçi’yi unutmayacaklarını dile getirdi.

İstanbul Bakırköy Adliyesi önünde bir araya gelen hukukçular, ‘‘Elçi’nin katilleri cezalandırılana kadar adalet arayışımıza devam edeceğimizi haykırıyoruz” dedi.


Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, Elçi davasında bugüne kadar yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekti. Basın açıklamasını okuyan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Eş Başkanı Eylem Arzu Kayaoğlu ise şunları söyledi: ‘‘28 Kasım 2015’te Diyarbakır’da katledilen Tahir Elçi’yi unutmadık ve unutmayacağız. Tahir Elçi’nin katledilmesine giden ilk taşların döşendiği Bakırköy Adliyesi’nden bir kez daha tekrar ediyoruz: Adalet mücadelesi yürütürken temsil ettiğimiz toplumsal kesimlere dönük saldırılar karşısında başta Tahir Elçi olmak üzere, katledilen tüm meslektaşlarımızın yaşamları ve mücadelelerini referans alıyoruz.’’

FAİLLERİ KORUYORLAR!

Mersin’de ise hukukçular, Elçi’nin faillerinin korunduğuna işaret etti. İzmir’deki avukatlar tarafından da ‘‘Devletin bu cinayeti 24 saatte çözmesi mümkün iken hızlı, etkili, bağımsız ve tarafsız bir yargılama yapmaması da cinayetin faillerinin şüpheli polisler olduğu ve devletin adaleti sağlamak yerine kendisinden olanı koruduğunu ve suçu örtbas ettiğini göstermektedir” dendi.