Milyonlarca çalışan ve emekli, seçimlerin ardından gözlerini iktidarın ekonomiye ilişkin verdiği vaatlere çevirdi. Asgari ücret ve memur maaşlarına ilişkin düzenlemeler beklenirken emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin lira düzeyine çıkması bekleniyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Bayram ikramiyelerinde artış olabilir
Fotoğraf: Depophotos

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz" sözlerinin ardından bayram ikramiyeleri için beklenen artış da merak konusu oldu.

Milliyet’te yer alan habere göre, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “öngörülebilirlik ve finansal istikrar” vurgularına dikkat çekerek bu ifadelerin maliye politikalarında etkili olacağını kaydetti.

Bu noktada seçim öncesi verilen sözlerden geri adım atılmayacağını düşündüğünü kaydeden Kurtuluş, "Memurlar, kamu işçileri ve emekliler için öngörülmüş olan zammın gerçekleşeceği kanaatindeyiz" dedi. Kurtuluş, şöyle devam etti:"Asgari ücret ve diğer ücretlere bu yansıtılacaktır. Verilmemiş olan sözlerle ilgili bir uygulama yapılmayacaktır."

Emekli ikramiyeleri için de tahminini aktaran Kurtuluş, "Emekli ikramiyelerine ilişkin yüzde 45’in üzerinde bir zam yapılacağını düşünüyoruz. Şu anda halihazırda yüzde 50’ye yuvarlanarak emekli ikramiyelerinin 3 bin TL olarak karşımıza çıkacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.