Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu ticareti' ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Tarafımıza atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Narkotik'ten Kılıçdaroğlu'na: Dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" açıklaması gündemdeki yerini koruyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Kılıçdaroğlu'na isim vermeden tepki göstererek, "Hakkımız helal etmiyoruz" dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, iktidara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik, "Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur. Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" ifadeleriyle eleştirilerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Uyuşturucu mücadelesinde dünyanın parmak ısırdığı başarıları elde eden, sadece bu yıl 198.094 uyuşturucu operasyonu yapan, 252.590 şüpheliyi yakalayan, bunların 22.136’sının tutuklanmasına vesile olan, tonlarca narkotik maddeyi çocuklarımıza ulaşmadan engelleyen, ülkemiz sokaklarını temizleyebilmek için ailelerinden, kendilerinden feragat eden ve tüm bunları verilen her türlü destek ve irade sayesinde yapabilen kolluk birimleri ve narkotik polisleri olarak, tarafımıza atılan dış destekli iftiraları asla kabul etmiyor, hakkımızı helal etmiyoruz."

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 31 Ekim'de bir video yayınlayarak, Türkiye'deki uyuşturucu tehlikesinin boyutlarına değinmişti.

Metamfetamin tehlikesine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de metamfetamin salgını var. Saray'ın düzeni salgını besliyor. Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur" demişti.

CHP lideri, "Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü. Ve gerçekten de 10 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucu kullanması ne demektir? Sadece şu söylenir; Allah belanızı versin denir, Allah belanızı versin. Bir yönetim, bir Saray iktidarı kendi evlatlarına bunu nasıl yapar? Ben bunu gündeme getiriyorum, koro halinde saldırıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak! Sizin feriştahınız gelse bu evlatların hakkını, hukukunu korumak benim boynumun borcudur" demişti.