Eğitimcilerin tepkilerine rağmen yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir parçası olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınav sonuçları açıklandı.

'Öğretmenlik Kariyer Basamakları' yazılı sınav sonuçları açıklandı
Fotoğraf: AA

Eğitim emekçilerinin tüm çabalarına rağmen yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu'n ile beraber getirilen Kariyer Basamakları yazılı sınavın sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Kasım Pazar Günü düzenlenen sınavın sonuçları internet sitesinde yayımlandı.

Toplamda 595 bin 598 kişinin başvurduğu sınavın sonuçlarına göre, eğitimciler, uzman öğretmen veya başöğretmen unvanlarını alacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 3 Şubat 2022 tarihli 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na dayanılarak hazırlanan "Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği"ne göre öğretmenlik, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılmıştı.

Öğretmenlik kariyer basamakları eğitimleri için 614 bin 390 öğretmen başvurdu. Başvuru yapan öğretmenlerin yüzde 99'u yani 606 bin 185'i eğitimlerini tamamlamıştı.

Uzman öğretmenliğe, bu eğitimleri tamamlayan ve yazılı sınav başvuru tarihinin son günü itibarıyla öğretmenlikte adaylık dahil en az 10 yıl hizmeti bulunan, başöğretmenliğe ise uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti bulunan, eğitimleri tamamlamış öğretmenler başvurmuştu.