PEN Türkiye, Haluk Oral’ın yazdığı Nazım Hikmet’in Yolculuğu ve Tolga Şardan’ın “Komonist Masası’ndaki Nazım Hikmet”  kitaplarını ayın kitabı olarak belirledi.

Kaynak: Haber Merkezi
PEN Türkiye, Haziran ayının kitaplarını seçti

PEN Türkiye, Haziran ayının kitaplarını belirledi.

Haziran ayının kitaplarında Kömünist şair Nazım Hikmet'i anlatan kitaplar ön plana çıktı.

PEN Türkiye tarafından yapılan açıklamada Haluk Oral’ın yazdığı  Everest yayınlarıdan çıkan Nazım Hikmet’in Yolculuğu ile Tolga Şardan’ın yazdığı Doğan Kitap'tan çıkan “Komonist Masası’ndaki Nazım Hikmet” eserlerinin Haziran ayının kitapları olarak belirlendiği duyuruldu. 

PEN Türkiye tarafından "Nazım Hikmet’in Yolculuğu...Sürüyor hala!" başlığı ile yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"60 yıl önce 3 Haziran’da onunla baş edemeyen kalbi duruverdi. 61 yıllık yolculuk da orada duracak sanıldı ama… şiirleri, ”Kararmasın yeter ki sol memenin altındaki cevahir” diye adeta aşk türküsü yaktığı kalbin onu yarı yolda bırakmasına aldırmadı. Okundu, yaygınlaştı, kuşaktan kuşağa, dilden dile taşındı söylendi, ezberlendi ve memleketin ‘gayrıresmi milli şairi’ oldu.  Artık kendisine ‘Rejim’ dediğimiz yapının bir ‘milli şairi’ var tabii, ama şairin ‘gayrıresmi’si ‘sivil’i makbuldür...Nazım Hikmet’ten söz etmeye başlayınca onun kişiliğinin, yaşamının, şiirlerinin de rüzgarına kapılıyoruz."

"Haziran ayının kitapları olarak,  ilk baskılarını 2019’da yaptıktan sonra yeni ve genişletilmiş baskılarıyla karşımıza çıkan iki kitabı seçtik:   Haluk Oral’ın yazdığı Nazım Hikmet’in Yolculuğu’nu (Everest)  ve Tolga Şardan’ın yazdığı  “ Komonist Masası’ndaki Nazım Hikmet”  ( Doğan Kitap )  eserlerini Haziran kitapları olarak seçtiğimizi bildirmekten, bilseniz nasıl seviniyoruz, nasıl onur duyuyoruz, nasıl duygulanıyoruz ve “toprak, güneş ve ben/bahtiyarız” dediği gibi “Büyük Gurbetçi”mizin, nasıl bahtiyarlık duyuyoruz...Anlatması çok zor!"