BirGün yazarı ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasıyla ilgili açıklama yayınlayan PEN Yazarlar Derneği, "Merdan Yanardağ'ın apar topar tutuklanmasının kabul edilir bir yanı yoktur" dedi.

PEN Yazarlar Derneği'nden Merdan Yanardağ açıklaması: Kabul edilir bir yanı yok

PEN Yazarlar Derneği, Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

PEN Yazarlar Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gazeteci, yazar, üyemiz Merdan Yanardağ yaptığı bir açıklamadan dolayı apar topar tutuklandı. Kendisi 'Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok' dediği halde tutuklandı.

Söylediklerinin montajlanarak sunulduğunu söyleyen Merdan Yanardağ'ın apar topar tutuklanmasının kabul edilir bir yanı yoktur. Hep söylüyoruz 'Adalet herkese bir gün lazım olacaktır' diye.

Merdan Yanardağ derhal serbest bırakılmalıdır."

***

NE OLMUŞTU?

Montajlanmış ve çarpıtılmış videolarla iktidar ve İYİP’liler tarafından hedef gösterilen Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın ardından gözaltına alınan Yanardağ, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Mahkeme, Yanardağ'ın tutuklanmasına karar vermişti.

Gazeteci Merdan Yanardağ, TELE1’de yaptığı bir konuşmada, "Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir" demişti.