Yaşadığı sakatlığın ardından katıldığı Avustralya Açık'ta finale yükselen Rafael Nadal, "Rekabetçi ruh açısından yeniden canlı hissediyorum ve bu hissi çok özlemiştim" dedi.

Rafael Nadal: Yeniden canlı hissediyorum

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta finale yükselen Rafael Nadal, yeniden canlı hissettiğini belirtti.

Avustralya Açık'ın tek erkeklerde 6 numaralı seribaşı Rafael Nadal, finale çıktı.

Rod Laver Arena'da oynanan yarı final mücadelesinde İspanyol Nadal, 7 numaralı seribaşı İtalyan Matteo Berrettini ile karşılaştı.

Toplam 2 saat 55 dakika süren maçta rakibini 6-3, 6-2, 3-6 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup eden Nadal, turnuvada 6, grand slamlerde ise 29. kez finale yükselme başarısını gösterdi.

Maçtan sonra yaptığı açıklamada, sakatlık sürecine ilişkin konuştu.

"Tenis dışındaki insanlar için inanması zor bir durum" diyen Nadal, "Durumumu bilen ve yanımda olan insanlar şu seviyede oynuyor olmamın ne kadar zor olduğunu biliyor. Açıklamak çok zor ama şanslı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Nadal, şöyle devam etti: "Rekabetçi ruh açısından yeniden canlı hissediyorum ve bu hissi çok özlemiştim. Elimden gelenin en iyisini yaparak keyfi almaya çalışıyorum."

İspanyol tenisçi, şunları söyledi: "2012'de Novak Djokovic, 2018'de ise Roger Federer'e karşı iyi maçlar çıkarmıştım ama 2009 yılında burada zafere ulaşacak kadar şanslıyım. 2022 için yeniden burada kazanma şansımın olacağını hiç düşünmedim. Bugün zaferimin keyfini çıkarıp daha sonra en iyisini deneyeceğim."

Nadal'ın finaldeki rakibi, Rus Daniil Medvedev oldu.

İspanyol tenisçi, Avustralya Açık'taki tek şampiyonluğunu 2009 yılında Federer'i 3-2 yenerek elde etmişti.