Ressam Hayati Misman, 24-25 Haziran tarihlerinde Urla Dam’da Workshop düzenleyecek.

Ressam Hayati Misman’la Urla Dam’da Workshop günleri

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Yaratıcı duyarlılığını özgün bir biçemle sunarak sanatçı varoluşunu oluşturan; aldığı ulusal/uluslararası büyük ödüllerle ve yıllarca üniversitedelerde yetiştirdiği öğrencileriyle sanatımıza değer katan Prof. Hayati Misman, 24-25 Haziran günleri Urla Dam’da çok özel bir Workshop gerçekleştirerek, katılımcılara estetik yüklü bir deneyimi yaşatacak. Sınırlı sayıda sanatsevere; içsel dünyamızı estetik değerlerle anlamlandırmak; duygu ve düşüncelerimizi yaratıcı dışavurumla sanatsal bir dile dönüştürmenin özgün örneklerini sunacak.

Etkinliğe katılanlar Prof. Hayati Misman’ın Workshop’unda, ünlü sanatçımızın özgün ve imzalı bir yapıtını da edinebilecekler.

Urla Dam, yoğun sanatsal etkinliklerle sanata değer katmaya devam ediyor. Çünkü sanat, yaşamsal duygularımızın yaratıcı dışavurumudur. Düşlerimizi, algılarımızı çoğaltır; duygularımızı yüceltir, yaşamı ve bizi sorgular. Görüneni de görünmez olanı da barındırır içinde. Yeni görme, algılama ve içselleştirme biçimleri sunar… Desenin dilini, renklerin duygu yüklü çığlığını duyumsatan bir resmin içimizde yarattığı duygu varsıllığı; yepyeni anlamlar dünyasıyla çoğaltır bizi.

Workshop etkinlikleri sırasında, ressam Hayati Misman’ın “Sekanslar/İzler” adlı gravür sergisi, sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde, Urla Dam Sanat Galerisi’nde açılacak ve 23 Temmuz’a kadar devam edecek. Sergi küratörü Karaoğlu, “Sekanslar/İzler” sergisini özel bir manifesto ile sunuyor:

“Ömrünü, yapıtlarına ve üniversitelerde verdiği güzel sanatlar eğitimine adamış yetkin bir ressam Prof. Hayati Misman. Kendi imgelemiyle oluşturduğu her şey ona özgü bir aura oluşturuyor yapıtlarında. Düşlerini, imgelerini özgürleştirerek, yaratım algısıyla sanata dönüştürüyor. İzleği kadın olan gravürleri, kadınların gizemli dünyalarını renklerin soyut senfonileriyle sunuyor. Yaşamı, sanatın gizemli atlasına dönüştürerek sorguluyor yapıtlarında.

Kadın izleğini sanatının odağında tutan ve yeni biçem arayışlarıyla kendini sürekli çoğaltan Misman, her bir yapıtıyla farklı duygular yaşatıyor izleyicisine. Düş evrenini olabildiğince özgürleştirerek, imgelerini varsıllaştırarak yansıtıyor kadınılık hallerini. Her izleği şaşırtıcı bir sanatsal auraya dönüştürüyor.

Her yapıtında ayrımlı görme biçimleri sunuyor izleyicisine. Yıllarca, “figüratif ve soyut motiflerle" özgün baskılar yaparak, kendi alanında yetkin bir sanatçı duruşu oluşturdu. İmgelemindeki izlerle, her bir resiminin içinde ritimli, müzikal rengarenk sekanslar oluşturuyor. Bu sergisinde, değişik zamanlarda ürettiği yapıtlardan oluşan özel bir seçkiyle buluşuyor sanatseverleri.”