Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 'En İyi Belgesel' ödülü ile dönen Kim Mihri belgeseli bu ay içinde İstanbul Film Fesitvali'nde yer alacak. Belgesel, dün de özel gösterim ile davetlilerle buluştu.

Ressam Mihri'nin yolculuğu İstanbul Film Festivali'nde

Yönetmenliğini Berna Gençalp’in, yapımcılığını Berat İlk, Yonca Ertürk ve Berna Gençalp’in yaptığı Kim Mihri belgeseli bu ay içinde İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilecek. Belgesel için dün (2 Nisan) özel gösterim yapıldı.

Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Mihri Rasim’in hayatını ve uluslararası ressamlık kariyerini konu alan belgeselin ilk gösterimi 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Belgesel Film Yarışması kapsamında yapılmıştı. Festivalden En İyi Belgesel ödülüyle dönen Kim Mihri, Ankara Film Festivali ve İzmir’de Kadın Yönetmenler Festivali'nde gösterildi.

Belgesel nisan ayında ise İstanbul Film Festivali’nin izleyicisi ile buluşacak. 89 dakika süren filmin özel gösterimi dün Salt Galata Oditoryum'de yapıldı.

Belgeselin kurgusu Fırat Terzioğlu, animasyon yönetmenliği Berat İlk tarafından gerçekleştirildi. Görüntü yönetmenliğini Gözde Koyuncu’nun yaptığı filmin orijinal müziklerinde ise Eleni Lomvardou’nun imzası var. Karışık teknikle üretilen animasyon bölümlerinde ödüllü oyuncu Feride Çetin, Ressam Mihri’yi canlandırıyor. Deniz Türkali ve Ece Dizdar da konuk oyuncu olarak belgeselde yer alıyor.

Sınırlı imkanlarla, yapımı uzun yıllara yayılarak gerçekleştirilen belgesel, Kültür Bakanlığı Sinema Destek Fonu, Antalya Film Forum, ABD Ankara Büyükelçiliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, The American Turkish Society Moon&Stars Project, Postbıyık, Filmarka, NicEye Group tarafından desteklendi.