PKK, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı üstlenmezken Reuters’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili, olayın arkasında PKKK’nin olduğuna inandıklarını ancak IŞİD ihtimalini dışlamadıklarını söyledi.

Reuters: Üst düzey Türk yetkili 'IŞİD ihtimalini dışlamadıklarını' söyledi
Fotoğraf: AA

PKK'nin askeri kanadı Halk Savunma Merkezi’nden yapılan açıklamada İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı üstlenilmezken Reuters’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili, saldırının arkasında PKK’nin olduğuna inandıklarını ancak IŞİD ihtimalini de dışlamadıklarını söyledi.

İstiklal Caddesi’nde dün gerçekleşen bombalı saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi ise yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu sabaha karşı yaptığı operasyonda saldırının faili olduğu belirtilen kadını yakaladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13 Kasım'da saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir” dendi.

Bu bilgilerin ortaya çıkmasının ardından PKK’den de saldırıya ilişkin bir açıklama geldi. PKK’ye bağlı Halk Savunma Merkezi’nden yapılan açıklamada, saldırı ile ilişkileri olmadığı söylendi.

Bu arada, İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Kürt militanlarla bağlantılı olduğuna inandıklarını ancak IŞİD bağlantısını da göz ardı etmediklerini söyledi.

Ayrıca yetkili Reuters'e verdiği demeçte, ilk bulguların, şahsın PKK ile bağlantıları olduğuna işaret ettiğini söyledi.