RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu Tv100 programında SADAT reklamının gösterilmesine ilişkin yayının incelenmesi için RTÜK’e dilekçe verdiğini açıkladı. Taşçı, SADAT reklamına ilişkin “RTÜK bunu görmezden gelemez, yok sayamaz” dedi.

RTÜK’e SADAT reklamı başvurusu: Yayın incelensin

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu Tv100 yayınında Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi’nin (SADAT) reklamının verilmesine ilişkin yayının incelenmesi için RTÜK’e dilekçe verdiğini açıkladı.

Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SADAT için 'paramiliter yapı' ifadelerini kullanarak RTÜK'ün bunu görmezden gelemeyeceğini ve yok sayamayacağını belirtti.

Taşcı'nın paylaşımı şöyle:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayındayken reklam görüntüsü adı altında “planlanmış” tehdit içerikli görselle paramiliter yapının reklamını yapan TV100 kanalının yayının incelenmesi için RTÜK’e dilekçe verdim. RTÜK bunu görmezden gelemez, yok sayamaz."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu Tv100 ekranlarında, Kılıçdaroğlu'nun paramiliter bir kuruluş olmakla suçladığı SADAT’ın reklamı verilmişti.

Tepki çeken reklamın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan program sunucusu Uğur Dündar, ilgili bölümde bir aydır SADAT reklamının kullanıldığını, yayında 8 saniye yer aldığını ve televizyon yönetiminin müdahalesiyle kaldırıldığını söylemişti.

Tv100, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu yayında “Burada terörist yetiştiriliyor” diyerek paramiliter olmakla suçladığı SADAT’ın reklamının verilmesine dair açıklama yapmıştı.Kanal Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunu işten çıkarmıştı. SADAT yetkililerin tweeti "ahlaka sığmayan" olarak nitelendirilmişti. Kanal tarafından yapılan açıklamada, " Kanalımız Tv100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik ve özensizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir. Kanalımız Tv100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır" ifadelerine yer verilmişti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu programda, SADAT’ın reklamı verilmesine "O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz" diyerek tepki göstermişti.

TV100’ün patronu Necat Gülseven’in, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya yakın bir isim olduğu ortaya çıkmıştı.

SADAT CEO’su Melih Tanrıverdi, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu TV100 yayınındayken verilen reklamı savunmuştu. Tanrıverdi, “Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Değil mi Kılıçdaroğlu” demişti.