İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlayan İzmir Tabip Odası, sağlık sisteminin sabahtan akşama, akşamdan sabaha değişebilen kararlarla yürütüldüğünü belirtti. Raporda, "Yaşananlar önümüzdeki günlerde bu ve benzeri sorunların artarak süreceği izlenimini vermektedir" denildi

Sabahtan akşama değişen kararlarla İzmir Şehir Hastanesi
Fotoğraf: AA

BİRGÜN EGE

İzmir Tabip Odası, ‘İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi Saha Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı.

Hazırlanan raporda, İzmir Şehir Hastanesi’ne ilişkin karar ve planlama süreçleri evrensel kamu yönetim ilkeleriyle bağdaşmayan, sabahtan akşama, akşamdan sabaha değişebilen kararlarla yürütüldüğü belirtildi.

Faaliyete sokulan hastanenin hala pek çok eksikleri olduğu vurgulanan raporda, İzmir Şehir Hastanesi için yapılan görevlendirmelerde usül gözetilmediği dile getirildi. 

"AYNI İŞ YÜKÜ DAHA AZ İŞ GÜCÜ İLE KARŞILANMAYA ÇALIŞILIYOR"

Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Acil Tıp Kliniğinde görev yapan asistanların 37’sinin hastanede kaldığı geri kalanların İzmir Şehir Hastanesi’nde görevlendirildiği ifade edilen raporda, "Acil servise başvuran hasta sayısında bir azalma olmadığı için aynı iş yükü daha az iş gücü ile karşılanmaya çalışılmaktadır. Bozyaka EAH Nöroloji Kliniğinde görevli eğitim sorumlusu, uzman ve asistanların yarısı Şehir Hastanesine görevlendirilmiştir. Hastanede 1 doçent, 2 başasistan ve 10 asistan kalmıştır. Yoğun bakım ihtiyacı olan hasta kabul edilememektedir. Mevcut iki poliklinik hizmetini döndürmeye yetecek sayıda hekim bulunmamaktadır. Radyoloji tetkik isteklerinin radyoloji kliniği tarafından karşılanmasında güçlükler yaşanmaktadır. Nöroloji yoğun bakım biriminde hizmeti sürdürebilecek hekim bulunmamaktadır" denildi.

"ASİSTAN HEKİMLER FARKLI KOŞULLARDA EĞİTİM ALMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR"

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalan ve İzmir Şehir Hastanesine görevlendirilen hekimlerin hangi kritere göre belirlendiğinin belli olmadığı vurgulanan raporda, "Asistan hekimler, aynı TUS puanı ile hastaneye gelmesine rağmen farklı koşullarda eğitim almak zorunda bırakıldıklarını ifade etmektedirler. Hekimlere görevlendirme tebligatları yapılmaktadır ancak tebliğ edilen evrakın içeriği verilmemektedir. Tepecik EAH’de görevli hekim sayısı azalmasına rağmen işlerde azalma yoktur. Aynı işi daha az sayıda hekim yapmaya çalışmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

Hazırlanan raporda son olarak şunlar dile getirildi: "Hasta güvenliğini riske atan sorunlar vardır. Konsültasyon ve sevklerde sorunlar vardır, acil hastaların naklinde, yoğun bakım hastalarının yatırılmasında ve sevkinde sıkıntılar vardır. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin faaliyete başladığı günden beri yaşananlar önümüzdeki günlerde bu ve benzeri sorunların artarak süreceği izlenimini vermektedir. Sürecin takipçisi olacağız."