Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Yörübulut, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yörübulut, Meler'i yarın sabah saatlerinde tabutcu etmeyi planladıklarını söyledi.

Kaynak: AA
Saldırıya uğrayan hakem Meler'in sağlık durumuna ilişkin açıklama
Fotoğraf: AA

Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, saldırıya uğramasının ardından hastanede tedavi altına alınan hakem Halil Umut Meler'in sadece sol göz çevresinde bir kanaması bulunduğunu belirtti.

Yörübulut, Meler'in yarın sabah taburcu etmeyi planladıklarını açıkladı.

Başhekim şunları söyledi:

"Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Oradaki kırık iyileşecektir. Sabah da beyin kontrolünü yaptık. Beyinde hasar yok. Kalıcı bir hasar kalmayacak gözünde. Bugün sadece olayın stresi ile sabah tansiyonu yükseldi. Onu kontrol altına aldık. Bugün de misafirimiz olacak, büyük ihtimalle yarın sabah taburcu etmeyi planlıyoruz."

Yörübulut, gece saatlerinde hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Meler'in acil servise gelmesinin ardından ilk muayenesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Daha sonra röntgen ve ileri tetkik tomografileriyle birlikte özellikle beyinden karın bölgesine kadar Meler'in taramasının yapıldığını ifade eden Yörübulut, şu bilgileri verdi:

"Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Oradaki kırık iyileşecektir. Sabah da beyin kontrolünü yaptık. Beyinde hasar yok. Kalıcı bir hasar kalmayacak gözünde. Bugün sadece olayın stresi ile sabah tansiyonu yükseldi. Onu kontrol altına aldık. Bugün de misafirimiz olacak, büyük ihtimalle yarın sabah taburculuğunu planlıyoruz."

NE OLMUŞTU?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları dünkü (11 Aralık) Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Meler, aldığı darbe sebebiyle yere düştü.

LİG MAÇLARI SÜRESİZ ERTELENDİ 

Saldırının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Büyükekşi, "Halil Umut Meler'e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı.

KOCA, 24 SAAT MÜŞAHEDE ALTINDA TUTULACAK

Yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle Medicana Hastanesi'ne giden MKE Ankaragücü'nün kulüp başkanı Faruk Koca’nın ise kalp krizi şüphesiyle 24 saat hastanede müşahede altında tutulacağı aktarıldı.

Emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gören Koca'nın, tedavi sonrası gözaltı işlemleri yapılacak.