Manchester City'nin üçüncü kalecisi Scott Carson Şampiyonlar Ligi'nde ikinci kez mutlu sona ulaştı. Her iki kupasını da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kaldıran Carson, kariyeri boyunca Şampiyonlar Ligi'nde sadece iki maçta forma giydi.

Kaynak: Haber Merkezi
Scott Carson: Şampiyonlar Ligi'nde 2 maç, 2 kupa

Manchester City'nin üçüncü kalecisi Scott Carson, kariyeri boyunca sadece iki kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giymesine rağmen kupada ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Üstelik Carson, iki şampiyonluğunu da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşadı. 

2005 yılında Liverpool'un ikinci kalesi olan Carson, Liverpool ile Milan arasında oynanan ve 3-3 sona eren müsabakada Milan'ı penaltılarla geçen Liverpool ile birlikte kupaya uzanmıştı. 

Carson, Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına aynı sezon Liverpool'un İtalyan temsilcisi Juventus'u 2-1 mağlup ettiği maçta çıktı.  Tecrübeli kalecinin ikinci Şampiyonlar Ligi maçı ise Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a karşı oldu. Carson, 9 Mart 2022'de Şampiyonlar Ligi son 16 mücadelesinde Portekiz temsilcisi Manchester City- Sporting Lizbon müsabakısında 17 dakika forma giydi.

İngiliz kaleci ayrıca Liverpool'da forma giydiği süreçte Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde FBK Kaunas ve CSKA Sofia ekiplerine karşı forma giydi. 

Carson, 2011-2013 yılları arasında Türkiye Süper Ligi ekiplerinde Bursaspor'da forma giymiş ve toplam 77 müsabakada forma giymişti. 

KUPA'YI RODRİ GETİRDİ

10 Haziran 2023 Cumartesi günü İtalyan temsilcisi İnter ile İngiliz temsilcisi Manchester City arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde galibiyet golü Manchester City'nin İspanyol orta saha oyuncusu Rodri'den geldi. Böylelikle Manchester City kupada şampiyonluğa uzanırken, Şampiyonlarm Ligi son dört Şampiyonlar Ligi 1-0'lık skorla sona ermiş oldu.