Aydın'da seçmene seslenen MHP lideri Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin saygı ve sağduyu içerisinde geçmesi dileğinde bulundu, hemen ardından Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu'na gidecek her oyun Kandil'e gideceğini savunan Bahçeli "YSP demek CHP ve İYİ Parti demektir. PKK hepsini kafese almıştır" ifadesini kullandı. Bahçeli, Aydın'ın ardından Muğla'da yaptığı konuşmada da Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak 3 soruya yanıt istedi.

Seçimler için 'sağduyu' çağrısı yapan Bahçeli Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aydın'da "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Sözlerine "Seçimlerin saygı, sağduyu içinde gerçekleşmesini diliyorum" ifadeleriyle başlayan Bahçeli, konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. 

Bahçeli, "Askerlerimizi şehir edenler Kılıçdaroğlu'nun yanındadır. Uyarıyorum Kemal Kılıçdaroğlu'na gidecek her oy Kandil'e gidecektir" diye konuştu.

14 Mayıs seçimlerinin demokrasi ve siyasi tarihin kilit taşı olduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu seçimlerde huzurla husumet arasında bir tercih yapılacaktır. Bu seçimler kucaklaşma ile kutuplaşma arasında bir mücadeleye sahne olacaktır. Ya Türkiye'nin kudretini seçeceğiz ya kumar masasında heba olacağız" dedi. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Aziz vatandaşlarım, değerli dava arkadaşlarım, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Efeler diyarı Aydın'da olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Aydınlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 10 gün sonra yapılacak seçimlerin milletimizin birliğine hayırlı ve kalıcı sonuçlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Seçimlerin demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesini diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Aydın tarih ve medeniyet şehridir. Anadolu'nun işgal yıllarında Efeler ayağa kalkarak destan yazmıştır. Dün Efeler yapmıştı bugün sıra bizde diyerek milli geleceğinize sahip çıkacak mısınız? Aydınlı kardeşlerim söz sizin, karar sizin, sıra hepinizin. Aydın'ın seslenişi aynı zamanda aydınlık bir geleceğin göz kamaştıran habercisidir. Sizwe güveniyorum. Kurtuluş mücadelesinin kıvılcımı buradan tutuşturulmuştur. 

"SEÇİMLER KUCAKLAŞMAYLA KUTUPLAŞMA ARASINDA"

Bu seçimler kucaklaşmayla kutuplaşma arasında bir mücadeleye sahne olacaktır. 

Askerlerimizi şehir edenler Kılıçdaroğlu'nun yanındadır. Uyarıyorum Kemal Kılıçdaroğlu'na gidecek her oy Kandil'e gidecektir. 

Kandil'e yuvalanan teröristler CHP'ye, İYİ Parti'ye destek açıklaması yapmaktadır. CHP'li bir yönetici buna tepki göstermemiştir. Nevşehir'de yalandan gözyaşı döken İYİ Parti başkanında itiraz duyulmamıştır. HDP'nin bir eş başkanı Aydın'da konuşmuş, terörist arkadaşlarının serbest kalması için rezil talebi dillendirmiş. Hani HDP ile birlikte yürümüyorlardı, bunlar yalancıdır, namerttir. YSP demek CHP ve İYİ Parti demektir. PKK hepsini kafese almıştır.

Görülüyor ki CHP ve İYİ Parti yönetimi PKK ile ittifak halinde değil; bu cani örgütün yedeği haline gelmiştir. CHP'ye, İP'e ve diğerlerine bedel ödetmek milli iradenin gereği midir Şiddetseverlere eğilip bükülmeyeceğiz."

KILIÇDAROĞLU'NA 3 SORU 

Bahçeli, Aydın’daki konuşmasının ardından Muğla’da  "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" temalı açık hava toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada da Türkiye’mim kritik bir seçimin eşiğinde olduğunu anımsatan Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Konuşmasında "Millet İttifakı'nın ortak politikalar metninde güvenlik ve terör politikası batı ile entegre edilecek deniliyor" ifadelerini kullanan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslenerek 3 soruya yanıt istedi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı konuşmasında şu soruları sordu: 

• Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapılan görüşmede rejimi değiştirme ile ilgili söz birliği yapıldı mı?
• Özerklikten federasyona kadar farklı farklı bölünme modelleri üzerinde mutabakata varıldı mı?
• İmralı canisini bırakmak konusunda ittifak sağlandı mı?