Suç örgütü lideri Sedat Peker'in 14 Eylül'de Beykoz'daki evine yapılan silahlı saldırı ile ilgili gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Sedat Peker'in evine yapılan silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in evine yapılan silahlı saldırı ile ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Peker'in Beykoz'da bulunan ve Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilen evine geçtiğimiz günlerde bir araç içinden silahlı saldırı düzenlenmişti.

AA'nın aktardığına göre gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker'in 14 Eylül'de Beykoz'da bulunan ve Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilen evine geçtiğimiz günlerde bir araç içinden silahlı saldırı düzenlenmişti.

Olayın ardından kaçan şüpheli Ö.Ş. polis ekiplerince yapılan çalışmanın ardından yakalanmıştı. Y.G'yi silahla yaraladıktan sonra kaçan şüpheli Ö.Ş'ye ateş eden O.Ş. ve Y.Ş. de gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kırmızı bültenle aranan S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.’nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G isimli şahsı alacak verecek meselesinden vurduğunu tespit edilmiş, örgüt üyesi Ö.Ş. Sancaktepe'de olayda kullandığı silahlarla birlikte yakalanmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamada, "Olay sırasında Y.G.'ye ateş ederek kaçtığı sırada, şüpheli Ö.Ş.'ye ateş eden O.Ş. ve Y.Ş. isimli şahıslar da silahlarıyla birlikte yakalanmıştır" denilmişti.

Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur ise Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapmış ve "Sn. Reis Sedat Peker’in Beykozdaki evine yapılan silahlı saldırının kamuoyunda büyük tepki oluşturması üzerine süslü sülü’nün polisleri tarafından tansiyonu düşürüp algıyı başka bir yöne çekmek için “Konunun Sedat Peker ile bir ilgisi yok vuran şahısla vurulan şahsın arasındaki alacak verecek meselesi” diye gazetecilere bilgi veriliyor. Bu tamamen yalandır" ifadelerini kullanmıştı.