Sol Feminist Hareket, tarikat ve cemaatlerin eğitim kurumlarını kuşatmasına karşı açıklama yayımladı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, başta ÇEDES olmak üzere tüm protokoller sonlandırılana kadar mücadele edileceği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Sol Feminist Hareket: ÇEDES'le hedefte olan yaşamlarımız ve haklarımızdır!

Sol Feminist Hareket, sosyal medya hesabından "ÇEDES'le hedefte olan yaşamlarımız ve haklarımızdır" başlığıyla yaptığı açıklamayla eğitim kurumlarının gerici vakıflar tarafından kuşatılmasına karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Protokol ve işbirliği adı altında bütün eğitim kurumlarının sermayenin, tarikatların ve cemaatlerin kuşatması altına girdiği belirtilirken ÇEDES protokolünün gerici vakıflara açtığı alana dikkat çekildi.

ÇEDES protokolünün toplumsal cinsiyet eşitliğini de hedef aldığı vurgulanırken "Protokolün içeriği kamusal, laik, bilimsel eğitim hakkını, karma eğitim hakkını, toplumsal cinsiyet eşitliğini yok saymaktadır ve açıkça İslami rejim deklarasyonudur" ifadelerine yer verildi.

Sol Feminist Hareket'in açıklamasında, "Başta ÇEDES olmak üzere tüm protokoller sonlandırılana kadar mücadelemizi sokak sokak büyütmeye devam edeceğiz" denildi.