Erdoğan’ın konuşacağı ‘Türkiye Yüzyılı’ programına davet edilen gazetecilerden Soner Yalçın, davete yanıtını bugün yayımladığı yazısı ile verdi.

Soner Yalçın’dan AKP’nin davetine yanıt: Mazeretim olmasaydı…
Fotoğraf: DepoPhotos

AKP’nin bugün saat 16:00’da Ankara düzenleyeceği ‘Türkiye Yüzyılı’ programına davet edilen gazetecilerden Sözcü yazarı Soner Yalçın, programa katılıp katılmayacağını açıkladı. Yalçın, “Mazeretim olmasaydı; Ankara'daki bugün AKP etkinliğine ve yine davet aldığım pazar günkü Saadet Partisi kongresine katılırdım…” dedi.

Bugünkü “Türkeş’ten Erdoğan’a” başlıklı yazısında, gazeteciliğe başladığı yıllarda Alparslan Türkeş’in başkanı olduğu Milliyetçi Çalışma Partisi’ni (MÇP) takip ettiğini belirten Yalçın, evine yakın olan MÇP Genel Merkezi’ne haftada bir-iki kez uğradığını söyledi. Yalçın, bir bayramda MÇP’den aldığı hediyenin 2000’e Doğru dergisinde “Vay sen Türkeş'in kanlı elini nasıl sıkarsın?” diye tartışma çıkardığını yazdı.

Verdiği örnek üzerinden AKP’nin yaptığı davete gelen Yalçın, “Dün, Alparslan Türkeş'in (Özal, Demirel, Erbakan, Ecevit, Yılmaz, İnönü, Baykal vs) elini gazeteci kimliğimle sıktım. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini de gazeteci kimliğimle sıkarım” dedi. Yalçın, “Bugüne kadar kimi gazeteciler çağrılmadı ise bu AKP'nin sorunu!” ifadelerini kullandı.

Yalçın, etkinliğe mazereti dolayısıyla katılamayacağını ise şu ifadelerle açıkladı:

“Mazeretim olmasaydı; Ankara'daki bugün AKP etkinliğine ve yine davet aldığım pazar günkü Saadet Partisi kongresine katılırdım…”