Tel tel dökülen Cumhur İttifakı, Türkiye’yi yönetemiyor. İşler, AKP açısından da giderek sarpa sarıyor. Ticaret Bakanı’nın, ‘kendi bakanlığına, piyasanın üzerinde mal sattığı’ bir ülke gerçeği ile karşı karşıyayız. AKP’liler meseleyi yanlış anlamışlar! Bakanlıktaki amaç kendini kalkındırmak değil, yurttaşa faydalı olmak!

Bu, Türkiye’de uzun süredir farklı! Turizm Bakanı’nın 5 yıldızlı oteli, Sağlık Bakanı’nın hastanesi, Milli Eğitim Bakanı’nın özel okulu var. Yerli-milli-partili bir girişimcilik efsanesi! Umuyoruz ki bu iklimde Savunma Bakanı Hulusi Akar sağa sola füze satmıyordur.

ŞAŞIRDIK MI?

Ülkede bakanlıkların kriminal bir seviyeye inmesi, kamuoyunda sıkça aynı tepki ile karşılanıyor. İronik bir şekilde soruluyor: “Şaşırdık mı?” Sorunun cevabı 20 yıllık uygulamalarda. Doku bu. Çok önce anlaşıldı. Bu yüzden gelişmeler şaşırtıcı olmaktan bile uzaklaştı. Hayır şaşırmıyoruz! Ne Ticaret Bakanı’nın ticaret yapmasına, ne muhtelif bakanların girişimciliklerine, ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir kez daha skandal fotoğrafının ortaya dökülmesine.

KARELİ CEKETLİ THODEX’Çİ İLE BİRLİKTE

Türkiye’nin gündemi, tarihin gördüğü en büyük vurgunlardan biriyle sarsılırken bu soyguna imza atıp, yurtdışına kaçan Faruk Fatih Özer’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile makamında bir araya geldiği anlaşıldı.

KAMUOYU İKNA OLDU MU?

Soylu, kurduğu kripto para platformu Thodex ile 391 bin yatırımcıyı mağdur eden ve 2 milyar dolar ile kayıplara karışan Özer için, “Tanımıyorum” açıklaması yapsa da kamuoyu ikna olmadı. Hatta sanki bu fotoğrafın ortaya çıkması bekleniyordu. Çünkü örnekleri çoktu.

CİHATÇIYLA

Cihatçı Emrah Çelik. AKP tabanından. Suriye, Yayladağı’nda bulunuyor. Rus uçağı düşürüldükten sonra, pilotu öldüren Alparslan Çelik’in ekibinden! Kafa kesme görüntüleri var. Aynı zamanda Bakan Süleyman Soylu’nun yanında gülümseyen bir fotoğrafı!

CENAZE SALDIRGANIYLA

Tarih 13 Eylül 2017… 10 yıllık cezası onanan HDP’li Aysel Tuğluk, özel izinle Ankara’da hayatını kaybeden annesinin cenazesine katıldı. Cenazeye saldırı oldu. Anne Hatun Tuğluk mezardan çıkarıldı, Dersim’e götürüldü. Saldırıyı organize eden ve cenazenin gömüldüğü yerden çıkarılmasına sebep olan kişinin Soylu ile fotoğrafı çıktı. Bakan, fotoğrafı gündeme getirenlere tepki gösterdi: “Aşağılıksınız!”

‘TAKI TÖRENİNDE’

Ağustos 2019… AKP’li Mardin Kayyumu Mustafa Yaman’ın, ‘Fırat Silver’ adlı mağazadan, Soylu’ya 40 bin TL’lik hediye alma merasiminin görüntüleri ortaya çıktı. ‘Takı törenine’ Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katılmış, ona da 40 binin üzerinde bütçe ayrılmıştı.

HAMİLE KADINI DÖVENLERDEN BİRİYLE

Temmuz 2019’da, 2 şahıs, İstanbul Pendik’te yol vermediğini iddia ettikleri çiftin aracına saldırdı. Hamile bir kadın dövüldü. İçişleri Bakanı’nın saldırganlardan biri ile fotoğrafı çıktı.

ŞEYHLE TAZİYEDE

2020’de Bakan bir taziyeye gitti. O taziye evinde, Nakşibendi Şeyhi Mehmet Emin Seydagil’in dizleri dibinde oturmasının görüntüleri ortaya çıktı.

ALEYNA ÇAKIR CİNAYETİNİN BAŞ ŞÜPHELİSİYLE

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen, 3 Haziran 2020'de Ankara Keçiören’deki evinde ölü bulundu. Baş şüpheli Ümitcan Uygun, uzun süre tutuklanmadı. Uygun, genç kadını daha önce bayıltana kadar darp ettiği görüntüleri bizzat paylaşmıştı. Sık sık kamuoyunu ve gazetecileri tehdit etti. Sonunda tutuklandı. Ancak canlı yayında uyuşturucu şov yapmaktan! Şüpheli ölümde Ümitcan Uygun’un babası Durak Uygun’un rolü araştırılıyor. Baba Uygun’un, Soylu ile fotoğrafı çıktı.

MAHALLELİYE SİLAH ÇEKENLE

2009’da çete operasyonunda gözaltına alınıp 2,5 yıl hapis yatan Ö. Osman N., İstanbul Okmeydanı’nda yurttaşları kentsel dönüşüme ‘iknaya’ gitti. Mahalleliye silah doğrulttu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafları taze çıktı!

KOKAİN ÇEKENLE, PARA SAÇANLA

Geçtiğimiz ay lüks otomobilde kokain çekerken fotoğrafı servis edilen AKP görevlisi Kürşat Ayvatoğlu’nun ve Cumhurbaşkanlığı koruması olduğu iddia edilen ‘Maserati araç kullanan, paraları etrafa saçan’ Hakan Tek’in İçişleri Bakanı ile fotoğrafı çıktı.

BAZILARI ÇIKAMADI!

Bazı fotoğraflar ‘çıkmadı’, çünkü erişim engeli getirilmişti! Son fotoğraf, Thodex’çi ile birlikte. Büyük vurgun ile ‘dönem Kastelli’si olmaya namzet, Özer Faruk Fatih’in “19 Nisan 2021’de yurtdışına gittim, dönmeyeceğim” minvalli bir açıklama yaptığı anlaşıldı.

SON AÇIKLAMAYI SEÇMEN YAPACAK: TANIMIYORUZ!

Soylu, “Aşağılıksınız” dedi, “Bu kişilerin GBT’sine mi bakalım?” diye tepki gösterdi, “Tanımıyorum” ifadelerini kullandı. Bakan haklıdır! Dönemin tüm kriminalleri bakanlıklar çevresinde toplanmış olabilir. Zaten elini kolunu sallayan herkes bakanlıklara girebiliyor! Velhasıl Soylu’nun fotoğrafları çıktı da çıktı. Galiba artık çıkan fotoğraf değil, işin cılkı. Artık, son açıklamayı seçmenin yapması bekleniyor: Tanımıyoruz!