İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerden devam eden devlet-mafya ilişkilerine dair," Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Biz intikam alınacak adamlarız" açıklamasını yaptı.

Süleyman Soylu: Biz intikam alınacak adamlarız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis'te "Kadına Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu"nda konuştu. Suç örügütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin konuşan Soylu, "Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Biz intikam alınacak adamlarız" dedi.

Soylu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir şey gizli kalmaz kalmayacaktır. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Biz intikam alınacak adamlarız. Bu ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler müsaade etmedik.”

AA'nın aktardığına göre, kendisine sunulan toplam 5 bin soru önergesi arasında, organize suç çetelerine ilişkin 4 soru önergesinin yer aldığını belirten Soylu, suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker'in iddialarına da değindi:

"Diyeceksiniz ki 'Siz şu organize suç çetesini kolladınız, muhafaza ettiniz. Şunu yaptınız, bunu yapmadınız.' Bir tek örnek vereceksiniz. Benim yanımdaki arkadaşlar diyor ki 'Sizin niye bu kadar titiz davrandığınızı, bizi sürekli niye uyardığınızı şimdi anlıyoruz.' Biz intikam alınacak adamlarız. Çünkü bu ülkeyi, başka bir noktaya getirmeye çalışıyorlardı. Niye intikam alınacak adamlarız? Bu ülkeyi terörün vesayeti altında devam ettirmek istediler. Müsaade etmedik.”

'BATAKLIK OPERASYONU'NUN BAŞINDAYIZ'

“Bataklık Operasyonu'nun başındayız. Operasyon 300-400 milyonla başladı” diyen Süleyman Soylu, “Bir tarafta uluslararası bir kaçakçı, uyuşturucu baronu Çetin Gören var, diğer tarafta da yıllarca bu işi yapan Nejat Daş denilen bir adam var. Bunun önemi ne, biliyor musunuz? Diyelim ki adamı bir ton uyuşturucuyla yakalayabilirsiniz ama adamın para ilişkilerini yakalayamazsınız. Uyuşturucunun sıkıştığı en önemli problemlerden biri para ilişkileridir. Biz mali suçlarda yakaladık. Olmayacak bir şeyi becerdik” ifadelerini kullandı.

Soruşturmada Sedat Peker'in de olduğunu belirten Soylu, “Meselede FETÖ ağı, Sedat Peker, Çetin Gören ve Nejat Daş var. Biz bunu kendi başımıza yapmadık. Sonradan soruşturmada Sırbistan da dahil oldu, 11 ülkeyle yaptık. Bu, Türkiye'nin büyük bir başarısı hem de olağanüstü bir başarısı. Türkiye'de 2002'de 8 kilo kokain yakalanıyordu ama şu anda 2 ton kokain yakalanıyor. Diyelim ki ben gittim; Türkiye'de terörle mücadele etmem, Türkiye'nin terörde elde ettiği başarılar, benim başka bir vesayet alanı oluşturmamı gerektiremez. Böyle bir haksızlık yok” dedi.

112, 156 ARANDIĞINDA BİR SAVSAKLAMA VARSA HESABINI SORARIM

Komisyon'da aile içi şiddetle mücadeleye ilişkin açıklamalarda buluna Soylu, 'Bir kadın gidecek polise 'Ben sıkıntıdayım, yardım et' diyecek, polis ona "Git müracaat et" dedikten sonra görevden alınmayla karşı karşıyadır. 112, 156 arandığında bir savsaklama varsa hesabını sorarım'' diye konuştu.

Soylu, şunları söyledi:

"Ona yardımcı olacak, aile içi şiddetle mücadeleye yönelik birime götürecek, teslim edecek yardımcı olacak. Aklı da orada kalacak. 112, 156 arandığında bir savsaklama varsa hesabını sorarım, arkadaşlarım da sorar."

AKŞENER'İN RİZE ZİYARETİ: PROVOKASYONA AÇIK BİR ADIM ATILDIĞI APAÇIK ORTADA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretinde yaşanan saldırı girişimine de değinen Soylu, “Türkiye'de herkesin, her yere gitme hakkı vardır ve hiçbir siyasetçi 'Ben şuraya niçin gidemiyorum?' diye bir endişe ortaya koymamıştır. Valiyle, bir şey olacak mı diye, belki de 50 sefer görüştüm. Toplumsal bir olay. Allah korusun, Karadeniz insanının da her iki tarafın da kendine ait hassasiyetleri var. İnanın, hayatımdaki en zor günlerden birini yaşadım, acaba bir şey olur mu, olmaz mı diye. Burası böyle olmamalıydı. Burada provokasyona açık bir adım atıldığı apaçık ortada” diye konuştu.