Afganistan’ın tamamına yakınını ele geçiren Taliban, kadın düşmanı uygulamalarını hayata geçirmeye başladı. Taliban militanları, Başkent Kabil'de, güzellik salonlarında, kuaförlerde ve şehrin birçok farklı noktasında bulunan kadın fotoğraflarının üzerini sprey boyayla kapatıyor.

Taliban, güzellik salonlarında bulunan kadın fotoğrafları siliyor

Afganistan’ın tamamına yakınını ele geçiren Taliban militanları, Başkent Kabil'de, güzellik salonlarında, kuaförlerde ve şehrin birçok farklı noktasında bulunan kadın fotoğraflarının üzerini sprey boyayla kapatıyor.

Afganistan’ın tamamına yakınını ele geçiren Taliban, kadın düşmanı uygulamalarını hayata geçirmeye başladı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Başkent Kabil'de Taliban militanları, güzellik salonlarında, kuaförlerde ve şehrin birçok farklı noktasında bulunan kadın fotoğraflarının üzerini sprey boyayla kapatıyor.

Taliban'ın ülkede kontorolü ele geçirmesinden sonra düzenlediği ilk basın toplantısında konuşan Sözcü Zabihullah Mücahid, "20 yıllık mücadeleden sonra yabancıları kovduk. Bize karşı savaşan herkesi affettik. Düşmanlıklar sona ermeli. Hiç bir iç ya da dış düşman istemiyoruz" demişti.

"Planımız Kabil'in kapılarında durup, geçiş sürecinin yumuşak bir şekilde tamamlanmasıydı” diyen Mücahid "Uluslararası topluma kimsenin zarar görmeyeceği yönünde güvence vermek istiyorum. Uluslararası toplumla herhangi bir sorun istemiyoruz" diye konuştu. Sözcü, "Dini ilkelerimize göre hareket etme hakkımız var. Diğer ülkelerin farklı yaklaşımları, kuralları ve düzenlemeleri var. Afganlar'ın da değerlerimiz uyarınca kendi kurallarına ve ve düzenlemelerine sahip olma hakkı var” diye konuşmuştu.

Mücahid kadın hakları konusunda da “Şeriat düzeni altında kadın haklarına bağlıyız. Bizimle omuz omuza sıkı çalışacaklar. Uluslararası topluma, herhangi bir ayrımcılık olmayacağı konusunda güvence vermek istiyorum" demişti.

Sözcü Mücahid, kadın hakları konusundaki bir soruyu da "kadınların çalışmasına ve öğrenim görmemize kendi çerçevemizde izin vereceğiz” diye yanıtlamıştı. Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin ise Sky News yayınına yaptığı açıklamada başörtüsünün zorunlu olacağını söylemişti.